TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

Herra Hakkaraisen talo avataan 2.6.2020

Tiistaina 2.6.2020 ovet aukeavat hieman yli kahden kuukauden tauon jälkeen Herra Hakkaraisen talon näyttelyyn, Hurjan hauskalle autopihalle sekä Ihanien tavaroiden kauppaan.

Kesäkuussa on jo usean vuoden ajan vietetty Kesäkekkereitä. Tänä vuonna Kesäkekkereitä ei järjestetä, mutta leikkimään onneksi pääsee maanantaista lauantaihin.

Olemme asiasta riemuissamme, vaikka samalla pidämme tietenkin mielessä myös varovaisuuden, jotta koronavirus saadaan pidettyä edelleen hallinnassa. Käytäntöjä Herra Hakkaraisen talossa muutetaan niin, että kaikkien talossa olevien (niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin) terveys ja turvallisuus ovat etusijalla. Käytäntöjä saatetaan muuttaa kesän edetessä, kun opimme mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät.

Tällä hetkellä lähdemme etenemään seuraavasti:

  • Tule leikkimään vain terveenä.
  • Pese käsiä aina kun mahdollista.
  • Yski ja aivasta hihaan. Pese aina kädet tämän jälkeen.
  • Herra Hakkaraisen talossa on joka huoneen ovella käsidesiä.
  • Olemme vähentäneet henkilökohtaista opastusta, mikä tarkoittaa sitä, että näyttelyssä on tavallista enemmän kirjallisia ohjeita ja kylttejä. Lue näitä, niin tiedät mikä on sallittua ja mikä ei. (Lähes kaikki on sallittua, mutta muutamia kiellettyjäkin asioita löytyy.)
  • Seuraamme talon sisätiloissa olevien määrää, ja saatamme tarpeen tullen ohjata leikkimään Hurjan hauskalle autopihalle, niin että turvallinen leikkiminen on mahdollista.
  • Muistakaa turvavälit myös leikkiessä. Osa huoneista Herra Hakkaraisen talossa on melko ahtaita, joten on hyvä leikkiä huoneissa oman seurueen kesken ja antaa kaikille leikkirauha.
  • Myös autopihalla niin ajellessa kuin kävellessäkin turvavälit pidetään mielessä.
  • Herra Hakkarainen unissakävelee kolmesti päivässä hurjan hauskalla autopihalla. Häntä EI SAA halata. Hänelle voi heilutella. Hänestä ja hänen kanssaan saa ottaa kuvia, mutta niin, että turvavälit säilyvät.
  • Herra Hakkaraisen talon sisätilojen leikkitavaroita ja Hurjan hauskan autopihan menopelejä desinfioidaan useasti päivän aikana.

 

Aukioloajat:

ma-pe 10-17
la 10-17
su suljettu
Juhannusaattona ja -päivänä 19.-20.6. suljettu.

 

Mielikuvitusta kutkutteleva Herra Hakkaraisen talo

Mauri Kunnaksen kirjoista napatut upeat maisemat on suunniteltu juuri sitä varten, että lapset saavat olla lapsia ja tehdä sitä, mikä heiltä luonnistuu parhaiten: leikkiä. 

 

Herra Hakkaraisen omassa kodissa kattilat, kupit, lautaset ja muut täyttyvät mielikuvitusruoista kuin itsekseen.

Artturin ritarien salissa pääsee miekkailemaan hurjan lohikäärmeen valvovan katseen alle. (Lohikäärme on kylläkin Herra Hakkaraisen talon tätien mielestä kiltein olento mikä näyttelystä löytyy.)

Kaikkien aikojen avaruudessa koulubussin kyydissä planeetoiden ihastelu on hauskaa ja sopivasti jännittävää.

Koiramäen lasten vanhassa kaupungissa sekatavarakaupan uskomattoman aidon oloiset kalat, porkkanat, perunat ja muut vievät leikin aivan uusiin ulottuvuuksiin.

 

Galleria-huoneessa voi itse piirtää ja värittää, lueskella Mauri Kunnaksen kirjoja tai…

…kavuta kivijätti Antero Vipusen suuhun kuuntelemaan hänen mahan murinoitaan.

Toukokuusta lokakuun loppuun pääsee ajelemaan Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle polkuautoilla.

Kesällä Herra Hakkarainen unissakävelee talossaan, pääset siis leikkien lomassa näkemään myös hänet!

Tervetuloa leikin maailmaan!


Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!