TAPAHTUMAT

Otsikkokuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

Joulukuu Herra Hakkaraisen talossa

Herra Hakkaraisen talo on avoinna joulukuussa (1.–31.12.) normaalisti ma-pe klo 10-17 ja la klo 10-16.

Poikkeuksia
6.12. itsenäisyyspäivänä suljettu
24.-26.12. jouluaattona, joulu- ja tapaninpäivänä suljettu

Koululaisten joululomien aikaan Herra Hakkarainen unissakävelee seuraavasti:
27.-30.12. klo 11 ja klo 14.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon!

 Herra Hakkarainen
vanhan ajan joulumarkkinoilla!

 8.12.2022 – 9.12.2022 | VAPAA PÄÄSY

Sastamalan joulumarkkinoilla ihan Herra Hakkaraisen talon naapurissa pääsee tänäkin vuonna vanhan ajan markkinatunnelmaan! Herra Hakkarainen unissakävelee markkinoilla perjantaina 8.12. klo 17.30 ja lauantaina 9.12. klo 11 ja 13.

Lue lisää tapahtumasta Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin sivuilta!

 

 

Herra Hakkaraisen talon 20-vuotisjuhlavuosi

Herra Hakkarainen, Herra Hakkaraisen talo.

Mauri Kunnaksen ihastuttaviin kirjoihin perustuva Herra Hakkaraisen talo Sastamalan keskustassa on johdattanut kaiken ikäisiä leikkien ja mielikuvituksen maailmaan jo 20 vuotta.

Herra Hakkaraisen talo sai 20-vuotislahjaksi uuden, siistin ulkopinnan. Remontti tehtiin kesällä ja talo olikin enemmän ja vähemmän huputettuna koko kesän. Tästä syystä varsinaiset synttärikekkerit päätettiin pitää syksymmällä, kun entistä ehompi talo on paljastunut hupun alta.

Herra Hakkaraisen talon lyhyt esittely

Kaikki tilat niin sisätiloissa kuin autopihallakin perustuvat rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoihin.

Pääsylippu on voimassa koko päivän, eli voitte käydä välillä vaikkapa lounaalla tai kahvittelemassa ja palata sitten leikkimään jos leikki-intoa riittää.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen oma koti

Uutteran unissakävelijän omassa kodissa niin kattilat, kupit, lautaset kuin muutkin kipot täyttyvät mielikuvitusruoista kuin itsekseen. Herra Hakkaraisen ullakolla voi käydä tervehtimässä kummituksia ja laskea palomiehentankoa takaisin alas.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Artturin ritareitten sali

Ritarisalissa pääset mm. miekkailemaan hurjan lohikäärmeen valvovan katseen alle. (Lohikäärme on kylläkin Herra Hakkaraisen talon tätien mielestä kiltein olento mikä näyttelystä löytyy.)

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Kaikkien aikojen avaruus

Avaruudessa voit ihailla tähtiä, avaruuden asukkeja ja käydä avaruuslennolla koulubussin kyydillä. Lento vie matkustajansa Plutoon ja takaisin seitsemässä minuutissa ja matkalla voi bongata vaikkapa avaruusmatoja!

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Koiramäen lasten vanha kaupunki

1800-luvun vanhan kaupungin sekatavarakaupan uskomattoman aidon oloiset kalat, porkkanat, perunat ja muut vievät leikin aivan uusiin ulottuvuuksiin. Leikkiä voi jatkaa myös suutarin verstaalla ja kellosepän pajassa.

Galleria piirtelya, 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Galleria-huone

Galleria-huoneessa voit ihailla Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuja piirroksia tai lukea hänen kirjojaan. Tässä huoneessa voit myös itse piirtää ja värittää. Taideteoksesi voit joko jättää Galleria-huoneen seinälle tai ottaa se muistoksi mukaan kotiin.

Autopiha lumisena, 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha

Hurjan hauska autopiha kutsuu polkuautoilemaan Tassulan kirjoista tuttujen rakennusten keskelle. Hurjan hauska autopiha on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun.

Ihanien tavaroiden kauppa

Pippendorfin kirjavat kummitukset ja HH yon varjoissa 2

Ihanien tavaroiden kauppa on avoinna, joten ostokset – matkamuistot, lahjat, tuliaiset yms. – voit hankkia leikkien ohessa.

Ostoksia voit tehdä myös Herra Hakkaraisen talon verkkokaupassa. Verkkokaupasta tilaukset saat postilla lähipostiisi/postilaatikkoon, mutta voit halutessasi noutaa ostokset Ihanien tavaroiden kaupan kivijalastakin.

Tervetuloa leikin maailmaan!

Herra Hakkaraisen tati, Herra Hakkaraisen talo
Iloiset linnanneidot, Herra Hakkaraisen talo 1000x660

Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Herrahakkaraisentalo