TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

Herra Hakkaraisen talo täyttää tänä kesänä jo huikeat 15 vuotta! Näihin vuosiin mahtuu lukematon määrä leikkejä, riemua ja naurua, ja samalla tavalla toivomme myös seuraavien 15 vuoden sujuvan.

Näyttely on muuttunut viidentoista vuoden takaisesta melko paljon. Liikkeelle lähdettiin kolmella erilaisella huoneella sisätiloissa, nyt huoneita on sisätiloissa jo viisi. Lisäksi kesäaikaan talon takapihalta löytyy hurjan suosittu Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.

Oheisesta linkistä voit halutessasi lukea Herra Hakkaraisen talon lyhyen historiikin. Napin painalluksen takaa selviää miten talo syntyi ja kuinka se on kuluneiden vuosien aikana kehittynyt.

 

Juhlavuoden kunniaksi Herra Hakkaraisen talossa vietetään synttärikesää!

Sastamalan (ja hyvin todennäköisesti koko maailman!) tunnetuin unissakävelijä Herra Hakkarainen on paikalla koko kesän. Kesäkuusta elokuuhun häntä voi halata, moikata tai heittää ylävitoset päivittäin. (Paitsi juhannusaattona ja -päivänä 22.-23.6., kun koko talo on suljettuna. Tällöin myös Herra Hakkarainen lepää.)

2.6. alkaen ja 12.8. asti Herra Hakkarainen unissakävelee maanantaista lauantaihin n. klo 11, 13 ja 15 sekä sunnuntaisin n. klo 13 ja 15.
13.8.-31.8. uuttera unissakävelijä touhuilee talossaan n. klo 11 ja 14.

Tiistaina 5.6. klo 13-14 Herra Hakkaraisen talossa on tavattavissa aivan mielettömän hurmaava karvainen otus: Sastamalan kirjastosta meille kyläilemään tulee lukumarsu Esko-Einari. Esko-Einari rakastaa kuunnella lasten lukemista, mutta olemme kuulleet huhuja, että hänelle kelpaavat myös hellät silitykset. Koska kyseessä on pieni eläin, silitysten pitääkin olla erityisen helliä ja rauhallisia. (Masa Marsu on tottunut rankempaankin menoon Herra Hakkaraista paimentaessaan, mutta Esko-Einarin emäntä taitaa olla hieman rauhallisempi tapaus nukkuessaan.)

Lauantaina 9.6. klo 10-15 välisenä aikana paikalla on lettitaituri Matti Airola, joka on tullut tunnetuksi mm. suositusta Instagram-tilistään @Isijatytot. Matti Airola apulaisineen loihtivat päivän aikana lettejä minkä kerkiävät. Päivä on kuitenkin sallittu myös lyhythiuksisille sekä kaljuille, voihan meillä letitettävänä olemisen lisäksi tehdä päivän aikana paljon muutakin. Tule tukka putkella Herra Hakkaraisen taloon!

Päivän aikana myynnissä myös huippusuosittua Isin ja tyttöjen lettikirjaa. Kirjoja tarjolla rajoitettu erä, joten ole nopea!

Kuva: Anna Autio (Isin ja tyttöjen lettikirja, Kustantamo S&S)

Lauantaina 16.6. paikalle saapuu riemastuttava Riesa-pelle. Riesa-pelle viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin päivän aikana kahteen otteeseen: klo 11.30 ja 13.30. Nauruhermoja kutittelevien esitysten välissä Riesa-pelle taituroi lapsille ilmapalloeläimiä!

HUOM! PÄIVÄMÄÄRÄ MUUTTUNUT:
Maanantaina 18.6. Herra Hakkaraisen
(ja monen muun rakastettavan hahmon) luoja Mauri Kunnas saapuu synttärikesän kunniaksi signeeraamaan kirjojaan klo 15-16.

Mauri Kunnas on tunnettu ympäri maan ja maailman ihastuttavista kirjoistaan, jotka sopivat niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Taitelijan kirjoja on julkaistu jo 37 kielellä ja 36 maassa. Kaiken kaikkiaan Kunnaksen kirjoja on myyty ympäri maailma jo lähes 10 miljoonaa kappaletta.

Signeerattavia kirjoja voi ostaa Ihanien tavaroiden kaupasta. 

Herra Hakkaraisen talon varsinaisena syntymäpäivänä 27.6. Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle saapuu paikallinen DJ Stoge nostattamaan synttäritunnelman kattoon.
Mikäs sen hienompaa, kuin polkuautoilla musan siivittämänä pitkin poikin kuin Tassulassa ikään! Musiikkia autopihalla klo 11.30-15.00.

Syntymäpäivänä jaossa on juhlan kunniaksi tietenkin ilmapalloja, ja kasvomaalauksiakin on saatavilla klo 10-11 sekä 12.30-13.30.

 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas valmistaa herkullisia Herra Hakkaraisen limonaadeja, ja haluaa osallistua Herra Hakkaraisen talon syntymäpäivään limonaadimaistiaisilla! Limonaadia on tarjolla synttäripäivänä 27.6. klo 12.00 sekä 14.00. Kuten Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan sivuillakin sanotaan: Iloiset ihmiset juovat Laitilan juomia. Juomat sopivat siis paremmin kuin hyvin meille Herra Hakkaraisen taloon!

Herra Hakkaraisen hurjan hauskalta autopihalta löytyvää kesäkahvilaa pyörittävä paikallinen 4H leipoo suussa sulavat makeat ja suolaiset herkut (tarjolla on tuttuun tapaan myös kesän ikisuosikkeja: kahvia ja jätskiä), joista voi nauttia polkuautoilun ohessa.


Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!