TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

Talvilomalla leikkiä, Talvi-piknik, Herra Hakkaraisen halailua ja hammaspeikkojen häätöä!

Kuva:Visit Tampere, Laura Vanzo

Koululaisten talvilomilla viikoilla 8 ja 9 Herra Hakkaraisen talossa tapahtuu!

Herra Hakkarainen, tuo kaikkien unissakävelijöiden ja joskus unta nähneiden tai näkemättömien ystävä, toivottaa vieraansa tervetulleeksi 18.2.-2.3. leikkimään Herra Hakkaraisen taloon! Herra Hakkarainen on halattavana talossaan talvilomaviikoilla 8 ja 9 maanantaista lauantaihin klo 11, 13 ja 15. (Sunnuntaisin vietämme lepopäivää, ja tällöin talo on suljettu.)

Herra Hakkaraisen talossa häädetään hammaspeikot lauantaina 23.2.!

 

Hammaspeikkoja häädettiin, tai ainakin hammassärkyjä hoidettiin, Mauri Kunnaksen Koiramäen lapset kaupungissa -kirjan mukaan 1800-luvulla mm. iilimadoilla. Nykypäivänä tekniikat ja tavat ovat hieman (ehkäpä onneksikin) muuttuneet, joten Herra Hakkaraisen talosta ei tule löytymään iilimatoja, ainakaan tavallista enempää.

Sen sijaan voit astua sisään ”hampaaseen”, ja kuulla tietoa, kuinka hammaspeikkoja nykypäivänä häädetään. Kotiin viemisiksi saat hammaspeikkojen häätämisessä oleellisia tuotteita ja/tai välineitä.

Talvilomailuun kuuluu tietenkin oleellisena osana leikki, mikä onkin meillä Herra Hakkaraisen talossa suorastaan sydämen asia.  Leikkien lomassa voit osallistua erilaisiin toiminnallisiin rasteihin, missä iloisen tekemisen lisäksi saa tietoa, kuinka hammaspeikot saa karkottamisen lisäksi myös pidettyä poissa.

Hammaspeikkojen häätäminen hoidetaan yhteistyössä Herra Hakkaraisen talon ja kahden Savonia-ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijan kanssa. Päivä on osa heidän opinnäytetyötään.

Talvi-piknik keskiviikkona 20.2. sekä 27.2.

 

Paljon toivottu Talvi-piknik tulee jälleen. Talvi-piknik on nimensä mukaisesti eräänlainen eväsretki talviaikaan. 

Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle tehdään talvilomaviikkojen keskiviikkoina (20.2. sekä 27.2.) nuotio, missä pääsylipun ostaneet asiakkaat pääsevät paistamaan makkaraa klo 14.00-16.00. Kepin nokassa makkaran saa käristää nuotiolla juuri niin mustaksi tai vaaleaksi kuin itse tykkää ja huuhdella sen alas mehulla. Makkaroita löytyy meiltä, samoin mehua ja makkaratikkuja, mutta omatkin eväät saa toki ottaa mukaan jos haluaa. Makkaroista voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen maggaramaksun.


Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!