TAPAHTUMAT

Otsikkokuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

Herra Hakkaraisen talon 20 v. synttärit

Herra Hakkarainen, Herra Hakkaraisen talo.

Herra Hakkaraisen talo täyttää tänä kesänä jo huikeat 20 vuotta! Näihin 20 vuoteen on mahtunut valtavat määrät iloa, naurua ja vaikka kuinka paljon leikkejä.

Herra Hakkaraisen talon kesä avataan Kesän avaus -tapahtumassa lauantaina 10.6.2023 klo 10-16.

Kesän avaus – kuten kaikki muutkin päivät Herra Hakkaraisen talossa – pitävät sisällään huimat määrät leikkejä, iloa ja naurua.

Kesän avauksen ohjelmaan kuuluu myös Herra Hakkaraisen unissakävelyjä, Unissakävelyrata Sastamalan uutterimman unissakävelijän johdolla sekä arvontaa kaikkien niiden kesken, jotka saapuvat paikalle uniasuissaan!

Varsinaisia 20-vuotissynttärijuhlia vietetään syyskuussa, kun talon ulkorappausten korjaukset on saatu valmiiksi ja Herra Hakkaraisen talo paljastettu lahjapaketistaan. Lue lisää remontista täältä. 

Herra Hakkarainen unissakävelee

Sastamalan uutterin unissakävelijä on paikalla Kesän avaus -tapahtumassa useita kertoja päivässä. Jokaisen unissakävelyn aikaan häntä saa halata, heitellä ylävitosia ja ottaa yhteiskuvia. Osassa unissakävelyitä tapahtuu myös muita mukavia asioita.

Unissakävelyaikataulu:
11.00 Unissakävely
12.00 Unissakävelyrata
13.00 Arvonta
14.00 Unissakävelyrata
15.00 Arvonta

Unissakävelyradasta ja arvonnasta voit lukea lisää alta!

Unissakävelyrata

Unissakävelyrata on nimensä mukaisesti rata, jota voi mennä esimerkiksi unissaankävellen. Unissakävelyrata myös vahvistaa erilaisia unissakävellessä tarvittavia taitoja, joten tämä sopii oikein hyvin juurikin Herra Hakkaraiselle ja muille sellaisille, jotka joskus nukkuvat.

Unissakävelyrataan saavat osallistua kaikki halukkaat. Herra Hakkarainen menee edeltä ja näyttää mallia, kuinka eri pisteet voi suorittaa.

Unissakävelyradan ajan Hurjan hauskan autopihan polkuautot ovat poissa käytöstä ja ne palautetaan varikkotallille. Unissakävelyradan suorittaminen kestää n. 15-20 minuuttia, joten autoilua ei tarvitse jättää pitkäksi aikaa. 

Jokainen unissakävelyrataan osallistunut voi radan suoritettuaan hakea diplomin, joka todistaa osaamisesta huikeissa unissakävelijän taidoissa.

Pukukoodina uniasu

Pukukoodi Herra Hakkaraisen talossa on aina varsin vapaa, mutta näin juhlan kunniaksi toivoisimme, että mahdollisimman moni ottaisi mallia Herra Hakkaraisen pukeutumisesta. Pukukoodi näihin kekkereihin on siis uniasu!

Kaikki uniasussa Kesän avaus -tapahtumaan uniasussa, osallistuvat arvontaan. Arvonnat suoritetaan n. klo 13 ja 15 ja onnekkaat voittajat arpoo itse Herra Hakkarainen. Palkintona molemmissa arvonnoissa on Mauri Kunnaksen signeeraama Herra Hakkaraisen tarinat -kokoomateos, joka sisältää kolme eri Herra Hakkarainen -tarinaa.

Voittaja saa palkinnon mukaansa heti, sitä ei postiteta. Mikäli käy niin, että Herra Hakkarainen nostaa arvan, jonka omistaja ei ole arvontahetkellä paikalla, nostetaan uusi arpa. Tätä jatketaan kunnes voittaja löytyy.

Limumaistiaisia

Herra Hakkaraisen talon pitkäaikainen yhteistyökumppani Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on lahjoittanut synttäreiden kunniaksi limumaistiaisia Kesän avaus -tapahtumaan!

Herra Hakkaraisen limonaadeja pääset maistamaan n. klo 11.30 ja 14.30 Herra Hakkaraisen hurjan hauskalla autopihalla.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tarjontaan pääset tutustumaan tästä. 

Syksyn synttärikekkerit la 9.9.2023

Herra Hakkaraisen talo täyttää kesällä 20 vuotta. Virallinen syntymäpäivä on 27.6.2023, mutta näitä leikkien täyteisiä vuosia juhlitaan syyskuussa, kun Herra Hakkaraisen talon julkisivuremontti on valmis ja talo paljastuu entistä ehompana ”lahjapaketin” sisältä.

Nyt kannattaa jo laittaa kalenteriin, että Herra Hakkaraisen talon virallisia synttärikekkereitä vietetään lauantaina 9.9.2023 klo 10-16.

Perinteiseen tapaan luvassa on paljon leikkejä, polkuautoilua ja halauksia Herra Hakkaraiselta.

Juhlapäivän muu ohjelma varmistuu lähempänä kekkereitä.

Herra Hakkaraisen talon lyhyt esittely

Kaikki tilat niin sisätiloissa kuin autopihallakin perustuvat rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoihin.

Pääsylippu on voimassa koko päivän, eli voitte käydä välillä vaikkapa lounaalla tai kahvittelemassa ja palata sitten leikkimään jos leikki-intoa riittää.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen oma koti

Uutteran unissakävelijän omassa kodissa niin kattilat, kupit, lautaset kuin muutkin kipot täyttyvät mielikuvitusruoista kuin itsekseen. Herra Hakkaraisen ullakolla voi käydä tervehtimässä kummituksia ja laskea palomiehentankoa takaisin alas.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Artturin ritareitten sali

Ritarisalissa pääset mm. miekkailemaan hurjan lohikäärmeen valvovan katseen alle. (Lohikäärme on kylläkin Herra Hakkaraisen talon tätien mielestä kiltein olento mikä näyttelystä löytyy.)

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Kaikkien aikojen avaruus

Avaruudessa voit ihailla tähtiä, avaruuden asukkeja ja käydä avaruuslennolla koulubussin kyydillä. Lento vie matkustajansa Plutoon ja takaisin seitsemässä minuutissa ja matkalla voi bongata vaikkapa avaruusmatoja!

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Koiramäen lasten vanha kaupunki

1800-luvun vanhan kaupungin sekatavarakaupan uskomattoman aidon oloiset kalat, porkkanat, perunat ja muut vievät leikin aivan uusiin ulottuvuuksiin. Leikkiä voi jatkaa myös suutarin verstaalla ja kellosepän pajassa.

Galleria piirtelya, 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Galleria-huone

Galleria-huoneessa voit ihailla Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuja piirroksia tai lukea hänen kirjojaan. Tässä huoneessa voit myös itse piirtää ja värittää. Taideteoksesi voit joko jättää Galleria-huoneen seinälle tai ottaa se muistoksi mukaan kotiin.

Autopiha lumisena, 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha

Hurjan hauska autopiha kutsuu polkuautoilemaan Tassulan kirjoista tuttujen rakennusten keskelle. Hurjan hauska autopiha on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun.

Ihanien tavaroiden kauppa

Pippendorfin kirjavat kummitukset ja HH yon varjoissa 2

Ihanien tavaroiden kauppa on avoinna, joten ostokset – matkamuistot, lahjat, tuliaiset yms. – voit hankkia leikkien ohessa.

Ostoksia voit tehdä myös Herra Hakkaraisen talon verkkokaupassa. Verkkokaupasta tilaukset saat postilla lähipostiisi/postilaatikkoon, mutta voit halutessasi noutaa ostokset Ihanien tavaroiden kaupan kivijalastakin.

Tervetuloa leikin maailmaan!

Herra Hakkaraisen tati, Herra Hakkaraisen talo
Iloiset linnanneidot, Herra Hakkaraisen talo 1000x660

Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Herrahakkaraisentalo