TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

TAPAHTUMAT

Syyslomilla naurua, leikkiä ja polkuautoilua!

Paras syysloma ikinä!

Herra Hakkaraisen talon tädit odottavat jo innoissaan koululaisten syyslomia viikoilla 42 ja 43.

Kun koululaiset saavat ansaitun tauon pakertamisesta, on hyvä tulla viettämään hauska, rentouttava ja mahdollisesti myös vauhdikas päivä Herra Hakkaraisen taloon.

Syyslomilla (kuten muinakin aikoina lokakuun loppuun asti) pääset samalla lipulla leikkimään sekä Herra Hakkaraisen talon näyttelyyn sisätiloihin että Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle polkuautoilemaan.

Pääsylippu on aina voimassa koko päivän, eli jos haluat välillä poistua alueelta esimerkiksi vaikkapa syömään tai shoppailemaan, voit palata samalla lipulla saman päivän aikana takaisin leikkimään jos leikki-intoa vielä piisaa.

Herra Hakkarainen unissakävelee

ja halailee ja heittelee ylävitosia ja saattaa hänet nähdä polkuautoilemassakin (!)

Herra Hakkarainen unissakävelee talossaan koululaisten syyslomaviikoilla 42 ja 43 (ja vähän jo viikolla 41)!
Unissakävelyajat viikottain:

Vko 41
La 12.10. klo 11, 13 ja 15

Vko 42
Ma-la 14.-19.10. klo 11, 13 ja 15

Vko 43
Ma-pe 21.-25.10. klo 13
La 26.10. klo 11, 13 ja 15

Huom! Sunnuntaisin suljettu, tällöin myöskin Herra Hakkarainen lepäilee eikä unissakävele.

Mielikuvitusta kutkutteleva Herra Hakkaraisen talo

Mauri Kunnaksen kirjoista napatut upeat maisemat on suunniteltu juuri sitä varten, että lapset saavat olla lapsia ja tehdä sitä, mikä heiltä luonnistuu parhaiten: leikkiä. Mikä parasta, leikit voi pistää pystyyn niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Herra Hakkaraisen omassa kodissa kattilat, kupit, lautaset ja muut täyttyvät mielikuvitusruoista kuin itsekseen.

Artturin ritarien salissa pääsee miekkailemaan hurjan lohikäärmeen valvovan katseen alle. (Lohikäärme on kylläkin Herra Hakkaraisen talon tätien mielestä kiltein olento mikä näyttelystä löytyy.)

Kaikkien aikojen avaruudessa koulubussin kyydissä planeetoiden ihastelu on hauskaa ja sopivasti jännittävää.

Koiramäen lasten vanhassa kaupungissa sekatavarakaupan uskomattoman aidon oloiset kalat, porkkanat, perunat ja muut vievät leikin aivan uusiin ulottuvuuksiin.

 

Galleria-huoneessa voi itse piirtää ja värittää, lueskella Mauri Kunnaksen kirjoja tai kavuta kivijätti Antero Vipusen suuhun.

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha muistuttaa suuresti Tassulan kaupunkia. Kaupungista löytyy muun muassa Himmun pesukatu (Minä Itte -pesula on hyvin suosittu).

Hurjan hauskalla autopihalla voit polkuautoilla myös Bensa-Paulin huoltoasemalle (kallista bensaa ja ilmaista ilmaa) sekä Poliisiasemalle (putkaan pääsevät kaikki halukkaat). 

Autopihalta löytyy rata myös pienemmille hurjapäille, missä huristelut hoidetaan kolmipyöräisillä ja potkupyörillä. Myös täällä menopelien peseminen on mahdollista, joten mistään tärkeästä ei varmastikaan jää paitsi.

Tervetuloa leikin maailmaan!


Herra Hakkarainen on unissakävellyt läpi kirjojen ja sukupolvien suomalaisten sydämiin yhdeksi rakkaimmista hahmoista mitä Mauri Kunnaksen kirjoista löytyy.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen taloon – meillä tärkeintä on leikki!