Talvilomat lähestyvät!

Herra Hakkaraisen keittiossa, Laura Vanzo, 800x680, Herra Hakkaraisen talo
15.02.2021

Koululaisten talvilomat ovat pian täällä!

 

Mielikuvituksekkaita leikkejä, ihanaa yhdessäoloa sekä paljon upeita talvilomamuistoja! 

Herra Hakkaraisen talon sisätiloissa on 5 erilaista huonetta, joista kaikki perustuvat Mauri Kunnaksen rakastettuihin lastenkirjoihin. Jos olet tutustunut kirjoihin, voit bongata leikkien lomassa kirjoista tuttuja hahmoja ja paikkoja. Jos taas kirjat ovat sinulle ennestään tuntemattomia, tämä ei suinkaan ole millään lailla este! Kaikissa huoneissa voi leikkiä varsin hyvin, vaikka kirjoja et olisi koskaan eläissäsi nähnytkään. Takaamme tämän.

Herra Hakkaraisen kodissa voit leikkiä kotia, vierailla kilttien ja sopivasti jännittävien kaappikellon kummitusten luona ja laskea palomiehen tankoa pitkin. Artturin ritareitten salissa kiipeät linnanmuurille ja lasket sieltä liukumäkeä alas. Eikä tietenkään unohdeta miekkailua, mikä on yksi ritarisalin ehdottomista vetonauloista!

Kaikkien aikojen avaruus kutsuu pehmeälle planeetan pinnalle ihastelemaan tähtiä ja käymään punaisen koulubussin kyydissä avaruuslennolla jossain 3000-luvun tienoilla. Avaruudesta voit etsiä oman horoskooppimerkkisikin! Koiramäen lasten vanha kaupunki taas vie menneisyyteen 1800-luvulle sekatavarakaupan ja suutarin verstaan kiehtoviin maailmoihin.

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha talon takapihalla ei ole varsinaisesti avoinna, mutta leikkimään sinne voi silti mennä. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että talvirenkaattomat polkuautot ovat talviajan varikolla ja huollossa, mutta autopihalla saa juoksennella, vierailla vaikkapa poliisiasemalla ja keltaisessa bussissa ja nauttia talvesta. Herra Hakkaraisen talon henkilökunnan vinkki: Putka on aivan yhtä hauska paikka näin talviaikaan kuin kesäisinkin.

 

Kuinka saada aikaan turvalliset leikit?

 

Kuten kaikki tiedämme, tänä vuonna leikkijärjestelyt on hoidettava hieman eri tavalla kuin aiemmin. Herra Hakkaraisen talossa pidämme asioista huolta niin, että kaikilla – niin meillä kuin teilläkin – on mahdollisimman turvallista nauttia talvilomasta. 

Pidämme huolta siitä, että kävijämäärät eivät kohoa liian korkeiksi ja että jokaisella porukalla on tilaa leikkiä ja turvavälit on helppo säilyttää. Varaa leikkiaika omalle porukallesi etukäteen numerosta 044-770 3102. Kun varaat leikkiajan etukäteen, varmistat että pääset leikkimään juuri silloin kuin teidän porukallenne sopii. Lisäksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä aikuisille.

Toimintaohjeet korona-aikana:

  • Tule leikkimään vain terveenä.
  • Pese käsiä aina kun mahdollista.
  • Rajoitamme leikkijöiden määrää näyttelyssä turvallisuussyistä. Voit varata leikkiajan etukäteen numerosta 044-770 3102.
  • Suosittelemme aikuisille asiakkaille kasvomaskien tai hengityssuojainten käyttöä. Suositus perustuu viranomaisohjeisiin.
  • Yski ja aivasta puhtaaseen nenäliinaan tai hihaan. Pese aina kädet tämän jälkeen.
  • Herra Hakkaraisen talossa on joka huoneen ovella käsidesiä.
  • Näyttelyssä on tavallista enemmän kirjallisia ohjeita ja kylttejä. Lue näitä, niin tiedät mikä on sallittua ja mikä ei. (Lähes kaikki on sallittua, mutta muutamia kiellettyjäkin asioita löytyy.)
  • Muistakaa turvavälit myös leikkiessä. Osa huoneista Herra Hakkaraisen talossa on melko ahtaita, joten on hyvä leikkiä huoneissa oman seurueen kesken ja antaa kaikille leikkirauha.

 

Aukioloajat ja pääsyliput

 

Talvilomaviikoilla 8 ja 9 avoinna normaalisti
ma-pe 10-17
la 10-16

 

Pääsyliput Herra Hakkaraisen taloon:
Pääsylippu 7 €/hlö
Ryhmälippu 6 €/hlö, kun seurueessa on vähintään 4 yli 2-vuotiasta
Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi

 

Kuva Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Herrahakkaraisentalo