Leikkejä ja polkuautoilua syyslomalla

21.09.2020

Herra Hakkaraisen talossa leikitään, nauretaan, pidetään hauskaa, polkuautoillaan, uniaarteenmetsästetään ja bongaillaan Herra Hakkaraista. 

 

Herra Hakkarainen unissakävelee:

 

Vko 42
Ma-la 12.-17.10. klo 11 ja 14

Vko 43
Ma-pe 19.-23.10. klo 13
La 24.10. klo 11 ja 14

Herra Hakkarainen unissakävelee hurjan hauskalla autopihalla, eli talonsa takapihalla ulkotiloissa. 
Muistathan pukeutua sään mukaisesti, niin pieni sadekaan ei haittaa!

 

Uniaarteenmetsästystä

 

Keväällä, talviloma-aikaan, Herra Hakkaraisen talossa pystyi leikkien ohessa osallistumaan Uniaarteenmetsästykseen. Nyt syksyllä otamme uniaarteenmetsästyksen uudelleen valikoimaan syyslomaviikkojen ajaksi.

Uniaarteenmetsästyksessä seuraat vihjeitä pitkin poikin Herra Hakkaraisen taloa, keräät kirjaimia ja lopulta saat muodostettua niistä sanan. Samalla saatat oppia tai olla oppimatta asian jos toisenkin unesta, nukkumisesta ja Herra Hakkaraisen talosta. Jipii!

Uniaarteenmetsästykseen osallistumalla osallistut Mauri Kunnaksen signeeraaman kirjan arvontaan. Kirja arvotaan viikolla 44 kaikkien osallistuneiden kesken.

 

Toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

 

  • Tule leikkimään vain terveenä.
  • Pese käsiä aina kun mahdollista.
  • Suosittelemme aikuisille asiakkaille kasvomaskien tai hengityssuojainten käyttöä varsinkin ruuhka-aikoina, eli esimerkiksi syyslomaviikoilla 42 ja 43 (12.-24.10.2020). Suositus perustuu viranomaisohjeisiin.
  • Yski ja aivasta puhtaaseen nenäliinaan tai hihaan. Pese aina kädet tämän jälkeen.
  • Herra Hakkaraisen talossa on joka huoneen ovella käsidesiä.
  • Olemme vähentäneet henkilökohtaista opastusta, mikä tarkoittaa sitä, että näyttelyssä on tavallista enemmän kirjallisia ohjeita ja kylttejä. Lue näitä, niin tiedät mikä on sallittua ja mikä ei. (Lähes kaikki on sallittua, mutta muutamia kiellettyjäkin asioita löytyy.)
  • Seuraamme talon sisätiloissa olevien määrää, ja saatamme tarpeen tullen ohjata leikkimään Hurjan hauskalle autopihalle, niin että turvallinen leikkiminen on mahdollista.
  • Muistakaa turvavälit myös leikkiessä. Osa huoneista Herra Hakkaraisen talossa on melko ahtaita, joten on hyvä leikkiä huoneissa oman seurueen kesken ja antaa kaikille leikkirauha.
  • Myös autopihalla niin ajellessa kuin kävellessäkin turvavälit pidetään mielessä.
  • Herra Hakkaraiselle saa lähettää lentosuukkoja, häntä saa pyytää yhteiskuviin tai kuvata muuten vaan. Tänä syksynä Herra Hakkaraista ei kuitenkaan saa halata eikä hänen kanssaan sovi heitellä ylävitosia.

 

Herra Hakkaraisen talo ja Hurjan hauska autopiha

 

Kun ostat rannekkeen Herra Hakkaraisen taloon, pääset sillä leikkimään sekä talon ihastuttaviin sisätiloihin että hurjan hauskalle autopihalle. Ranneke on koko ostopäivän voimassa (aukioloaikojen puitteissa toki), eli jos haluat välillä käydä vaikkapa syömässä, voit sen jälkeen vielä palata takaisin leikkimään jos leikki-intoa riittää. (Ruokapaikkoihinkin voimme antaa oikein hyviä vinkkejä, jos tarvitset suosituksia. 🙂 )

Sisätiloissa pääset leikkimään kotia Herra Hakkaraisen omaan kotiin. Artturin ritareitten salissa kiltti lohikäärme tarkkailee salin tilanteita puunsa latvasta. Lohikäärmeen valvovan silmän alla ritarit ja linnanneidot voivat vaikkapa miekkailla! Kaikkien aikojen avaruus kutsuu tutustumaan planeetoihin punaisen koulubussin kyydissä. Koiramäen lasten vanhassa kaupungissa uskomattoman aidon oloiset kalat, porkkanat, perunat ja muut vievät leikin aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Herra Hakkaraisen talon takapihalla sijaitseva polkuautopiha on aina yksi lasten suosikeista. Polkuautoja löytyy kahta eri kokoa, joilla voivat ajella niin lapset kuin aikuisetkin. Tai molemmat yhdessä. 

Hurjan hauskalta autopihalta löytyy Bensa-Paulin huoltoasema, jossa voit mielikuvituksen voimin tankata tankin täyteen kallista bensaa ja täyttää renkaat ilmaisella ilmalla. Tämän jälkeen voit huristella vaikkapa Himmun pesukadulle, Minä itte -pesulaan. Keleistä riippuen pesukadulla on joko oikeasti vettä saatavilla, tai sitten kuivempia sieniä (jotta kaikki vaatteet eivät ole litimärkiä ja jäässä). Kun auto on puunattu, voi hyvillä mielin huristella pitkin poikin katuja kuin Tassulassa ikään. 

Mikäli isot autot ovat vielä liian isoja, voivat pienemmät vauhtihirmut suunnata askeleensa pienempien autoradalle, missä odottavat kolmipyöräiset ja potkupyörät.

Herra Hakkaraisen talon sisätilat ovat avoinna ympäri vuoden ja Herra Hakkaraisen hurjan hauskan autopihan polkuautoiluistakin pääsee nauttimaan pitkälle syksyyn, lokakuun loppuun asti. 

 

Aukioloajat:
ma-pe 10-17
la 10-16
su suljettu

Lippujen hinnat lokakuun loppuun asti:
Pääsylippu 9 €/hlö
Ryhmälippu 8 €/hlö, kun seurueessa on vähintään 4 yli 2-vuotiasta
Alle 2-vuotiaat aina ilmaiseksi

Lippujen hinnat marras-huhtikuussa:
Pääsylippu 7 €/hlö
Ryhmälippu 6 €/hlö, kun seurueessa on vähintään 4 yli 2-vuotiasta
Alle 2-vuotiaat aina ilmaiseksi

 

Herrahakkaraisentalo