fbpx

RYHMILLE

Kuva otsikon alla: Visit Tampere, Laura Vanzo

RYHMÄMATKA LASTEN EHDOILLA

Korona-info ryhmille

 

Ryhmien on tärkeä varata aika leikeille etukäteen, riippumatta ryhmän koosta. Nyt on hyvin tärkeää, että myös pienemmän ryhmät ottavat yhteyttä ja varaavat ajan leikeille.

Aikaisemmista vuosista poiketen Herra Hakkaraisen talossa on kerrallaan vain yksi ryhmä. Näin vietätte aikaa vain oman luokkanne kesken.

Aikuisille suosittelemme vahvasti maskin käyttöä talon sisätiloissa.

Nämä ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi. Ohjeistuksia muutetaan tarpeen mukaan.

 

Seuraamme rajoituksia ja suosituksia tarkasti. Tällä hetkellä olemme avoinna lähes normaalisti. Lauantaisin aukioloaika on hieman tavanomaista lyhyempi.

Aukioloajat:
ma-pe 10-17
la 10-14

Katso poikkeukset Infosta.

Herra Hakkaraisen talo, lapsille, autopiha, leikkejä, sastamala
Herra Hakkaraisen talo, lapsille, autopiha, leikkejä, sastamala
Luokkaretki, Herra Hakkaraisen talo

Talvi 2021

 

Ryhmäläiset, niin koululaiset kuin muutkin, ovat enemmän kuin tervetulleita Herra Hakkaraisen taloon ryhmäretkelle myös näin talvisin!

Herra Hakkaraisen talon sisätilat ovat avoinna ympäri vuoden, ja sisällä kelitkin suosivat aina. Ryhmät pääsevät leikkimään kaikkiin huoneisiin ja ennen leikkejä saatte myös lyhyen alkuopastuksen. Näin korona-aikana talon sisätiloissa on kerrallaan vain yksi ryhmä, jolloin saatte varmasti leikkiä oman seurueenne kesken.

Halutessaan ryhmät voivat mennä myös takapihalle eli Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle. Polkuautot eivät ole käytössä marras-huhtikuussa, mutta piha-aluetta saa vapaasti käyttää kaikkina vuodenaikoina. Ja koska polkuautot eivät käytä takapihan autoteitä, niillä saa vapaasti juosta niin paljon kuin jaloista lähtee!

Luokkaretki, Herra Hakkaraisen talo
Polkuautot autopihalla, Herra Hakkaraisen talo

Kevät 2021

 

Luokkaretkien kohtalo keväälle 2021 on edelleen monella koululla vielä auki. Tämä on hyvin ymmärrettävää. Luokkaretkivaraukset saa perua ilman peruutusmaksua, kuten aiempinakin vuosina.

Kerrallaan Herra Hakkaraisen talossa ja Hurjan hauskalla autopihalla on tänä keväänä ainoastaan yksi ryhmä. Näin esimerkiksi eri kaupungeista tulleet ryhmät eivät kohtaa toisiaan ja saatte leikkiä oman ryhmänne kesken. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Ryhmä saa opastuksen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Asiantuntevat oppaamme kertovat lyhyesti mitä tiloja Herra Hakkaraisen talosta löytyy, mitä siellä voi tehdä ja vähän myös mitä ei voi tehdä. Lapset ovat oman ryhmänsä aikuisten valvonnassa koko retken ajan.

Yhteisretki Herra Hakkaraisen taloon ja Sastamalan Taitokeskukseen

 

Koululaisten yhteispaketti sisältää leikkiaikaa Herra Hakkaraisen talossa ja käsityöpajan Taitokeskuksessa. Käsityöpajoja on viisi erilaista, joista ryhmälle valitaan yksi. Pajassa tehdään taitavien neuvojien ohjeilla ja avulla omin käsin matkamuisto luokkaretkestä. Pajoista voit lukea lisää Taito Satakunnan nettisivuilta.

Samoin kuin Herra Hakkaraisen talossa, myös Taitokeskuksessa on vain yksi koululaisryhmä kerrallaan, joten muiden koulujen kanssa ei tule kohtaamisia. Maalis-huhtikuussa yhteispaketin hinta on 13 €/lapsi, toukokuussa 15 €/lapsi. Toukokuussa avoinna on sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha. 

Sastamalan Taitokeskus sijaitsee n. 500 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, joten luokka voi siirtyä halutessaan kohteiden välillä myös kävellen. 

Lisätietoa Herra Hakkaraisen talon ja Sastamalan Taitokeskuksen yhteispaketista kouluille voit lukea klikkaamalla linkkiä alla.

Polkuautot autopihalla, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen talo on oivallinen kohde ryhmille! Meillä lapset saavat käyttää omaa mielikuvitustaan ja Herra Hakkaraisen talon tarjoamia puitteita saadakseen aikaan ihan omanlaisensa leikin.

Talon sisätiloista löytyy viisi erilaista toiminnallista huonetta, jotka kaikki perustuvat Mauri Kunnaksen tarinoihin. Jokaisessa huoneessa lapset pääsevät itse leikkimään huoneesta löytyvillä tavaroilla ja kehittämään niistä juuri sellaisen leikin, kuin heille itselleen sopii.

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
Hui kauhistus!
Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
Yökirja

Artturin ritarien sali
Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
Koiramäen lapset kaupungissa

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opintosuunnitelmaan jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa, ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Ekologisesti

 

Sastamalan Vammalaan pääsee varsin kätevästi myös junalla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, eli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuuttia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Tiesitkö, että Suomessa on vain kaksi kaksitornista kirkkoa? Tyrvään kirkko on toinen näistä, ja sitä voit ihastella Vammaskosken sillalta matkalla juna-asemalta Herra Hakkaraisen taloon.

Soita ja varaa luokallesi hauska luokkaretki nyt!

Ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

• Ryhmälipun hinta on 6 e / hlö (marras-huhtikuu) ja 8 e / hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä. Touko-lokakuussa avoinna on sisätilojen lisäksi myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääsee ajelemaan polkuautoilla kuin Tassulassa ikään.
• Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
• Korona-aikana talossa ja autopihalla on kerrallaan vain yksi ryhmä.
• Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
• Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
• Lisätietoja 044 770 3102.

Sastamalan seudulta löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta niin lapsien kanssa liikkuville kuin aikuisillekin. Alla olevasta painikkeesta klikkaamalla pääset katsomaan muutamia niistä, ja vielä tarkemmin Sastamalan seudun tarjonta löytyy Visit Sastamalan sivuilta.