fbpx

RYHMILLE

RYHMÄMATKA LASTEN EHDOILLA

Korona-info ryhmille

Kesäaikana ryhmiä otetaan vastaan rajoitetusti. Aina kannattaa kuitenkin soittaa ja kysyä sopivaa aikaa, jos mietitte ryhmällenne retkikohdetta kesäksi.

Katso ajantasaiset aukioloajat Infosta.

Tekemista lapsille Sastamala, Mina itte -pesula, Herra Hakkaraisen talo

Yhteisretki Herra Hakkaraisen taloon ja Sastamalan Taitokeskukseen

Koululaisten yhteispaketti sisältää leikkiaikaa Herra Hakkaraisen talossa ja käsityöpajan Taitokeskuksessa. Käsityöpajoja on viisi erilaista, joista ryhmälle valitaan yksi. Pajassa tehdään taitavien neuvojien ohjeilla ja avulla omin käsin matkamuisto luokkaretkestä. Pajoista voit lukea lisää Taito Satakunnan nettisivuilta.

Samoin kuin Herra Hakkaraisen talossa, myös Taitokeskuksessa on vain yksi koululaisryhmä kerrallaan, joten muiden koulujen kanssa ei tule kohtaamisia. Maalis-huhtikuussa yhteispaketin hinta on 13 €/lapsi, toukokuussa 15 €/lapsi. Toukokuussa avoinna on sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.

Sastamalan Taitokeskus sijaitsee n. 500 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, joten luokka voi siirtyä halutessaan kohteiden välillä myös kävellen.

Lisätietoa Herra Hakkaraisen talon ja Sastamalan Taitokeskuksen yhteispaketista kouluille voit lukea klikkaamalla linkkiä alla.

Herra Hakkaraisen talo on oivallinen kohde ryhmille! Meillä lapset saavat käyttää omaa mielikuvitustaan ja Herra Hakkaraisen talon tarjoamia puitteita saadakseen aikaan ihan omanlaisensa leikin.

Talon sisätiloista löytyy viisi erilaista toiminnallista huonetta, jotka kaikki perustuvat Mauri Kunnaksen tarinoihin. Jokaisessa huoneessa lapset pääsevät itse leikkimään huoneesta löytyvillä tavaroilla ja kehittämään niistä juuri sellaisen leikin, kuin heille itselleen sopii.

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
– Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
– Hui kauhistus!
– Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
– Yökirja

Artturin ritarien sali
– Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
– Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
– Koiramäen lapset kaupungissa

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opintosuunnitelmaan jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa, ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Ekologisesti

Sastamalan Vammalaan pääsee varsin kätevästi myös junalla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, eli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuuttia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Tiesitkö, että Suomessa on vain kaksi kaksitornista kirkkoa? Tyrvään kirkko on toinen näistä, ja sitä voit ihastella Vammaskosken sillalta matkalla juna-asemalta Herra Hakkaraisen taloon.

Soita ja varaa luokallesi hauska luokkaretki nyt!

Ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

• Ryhmälipun hinta on 6 e / hlö (marras-huhtikuu) ja 8 e / hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä. Touko-lokakuussa avoinna on sisätilojen lisäksi myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääsee ajelemaan polkuautoilla kuin Tassulassa ikään.
• Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
• Korona-aikana talossa ja autopihalla on kerrallaan vain yksi ryhmä.
• Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
• Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
• Lisätietoja 044 770 3102.

Yli 10 hengen ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Huhti-toukokuussa myös pienempien ryhmien kannattaa varata aika. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

Sastamalan seudulta löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta niin lapsien kanssa liikkuville kuin aikuisillekin. Alla olevasta painikkeesta klikkaamalla pääset katsomaan muutamia niistä, ja vielä tarkemmin Sastamalan seudun tarjonta löytyy Visit Sastamalan sivuilta.

Herrahakkaraisentalo