RYHMät

Ryhmäretki lasten ehdoilla

Herra Hakkaraisen talossa tärkeintä on leikki.

Mauri Kunnaksen ihastuttavien, yksityiskohtaisten kirjojen pohjalta luotu maailma saa mielikuvituksen lentämään.

Herra Hakkaraisen talossa pääsette aina leikkimään Herra Hakkaraisen omaan kotiin ja sen ullakolle, Artturin ritareitten saliin, Kaikkien aikojen avaruuteen sekä Koiramäen lasten vanhaan kaupunkiin.

Sisätilojen upeiden leikkihuoneiden lisäksi avoinna on toukokuusta lokakuun loppuun asti Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, mikä on usein erityisen suuressa suosiossa koululaisryhmien keskuudessa.

Loppukesan polkuautoilua, Herra Hakkaraisen talo
Syksyinen puu autopihalla, Herra Hakkaraisen talo

2022 syksytarjous

Ryhmäretki syksyiselle autopihalle piristää arkisen puurtamisen keskellä ihanasti.

Kun varaat ryhmällesi retken syys-lokakuulle 2022, pääsette leikkimään ja polkuautoilemaan hintaan 6 €/hlö! (norm. 8 €/hlö)
Opettajat ja avustajat pääsevät ilmaiseksi.

Tarjous on voimassa 30.9.2022 mennessä tehtyihin ryhmävarauksiin.

Lokakuun loppuun asti retkeläiset pääsevät samalla lipulla leikkimään sekä talon sisätiloihin että polkuautoilemaan Hurjan hauskalle autopihalle.

2023 aikaisen varaajan etu

Nyt kannattaa varata kevään 2023 ryhmäretket ajoissa!

Kun varaat retken ryhmällesi Herra Hakkaraisen taloon toukokuulle 2023 jo nyt, saat sen nykyisellä hinnalla 8 €/hlö!
Vuoden 2023 alusta ryhmälipun hinta nousee.
Opettajat ja avustajat ilmaiseksi.

Tarjous on voimassa 31.12.2022 mennessä tehtyihin ryhmävarauksiin.

Toukokuussa avoinna on sisätilojen lisäksi Hurjan hauska autopiha polkuautoineen. Leikkimään voi toki tulla jo huhtikuussakin, silloin leikitään sisätiloissa autopihan ollessa vielä suljettu. Hinta 6 €/hlö.

Tekemista lapsille syksylla, Herra Hakkaraisen talo
Luokkaretki, Herra Hakkaraisen talo

Syksy ja talvi 2022-2023

Ryhmäläiset, niin koululaiset kuin muutkin, ovat enemmän kuin tervetulleita Herra Hakkaraisen taloon ryhmäretkelle myös niin sanotusti perinteisen luokkaretkiajan ulkopuolella.

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha on avoinna lokakuun loppuun asti, eli ryhmäläiset pääsevät nauttimaan polkuautoilun hurmasta pitkälle syksyyn.

Herra Hakkaraisen talon sisätilat ovat avoinna ympäri vuoden, ja sisällä kelitkin suosivat aina. Ryhmät pääsevät leikkimään kaikkiin huoneisiin, joista voit lukea lisää Info-sivun Esittely-kohdasta.

Ennen leikkeihin ryhtymistä ryhmä saa lyhyen alkuopastuksen sekä sisä- että ulkotiloissa, missä käydään läpi mm. turvaohjeet. Lapset ovat oman ryhmänsä aikuisten valvonnassa koko retken ajan.

Polkuautot autopihalla, Herra Hakkaraisen talo

Kevät 2023

Vuoden 2023 kevät tuntuu olevan vielä melko kaukana, mutta ryhmävarauksia otetaan jo vastaan!

Huhtikuussa leikkimään pääsee Herra Hakkaraisen talon sisätiloihin. Toukokuussa avoinna on sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha polkuautoineen.

Toukokuu on luokkaretkeläisten keskuudessa yleensä se suosituin ja siellä erityisesti aamupäivien ajat. Varaus kannattaakin tehdä ajoissa jos mielessä on tietty päivä tai kellonaika kun haluaa saapua leikkimään.

Ryhmä saa opastuksen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Asiantuntevat oppaamme kertovat lyhyesti mitä tiloja Herra Hakkaraisen talosta löytyy, mitä siellä voi tehdä ja vähän myös mitä ei voi tehdä. Lapset ovat oman ryhmänsä aikuisten valvonnassa koko retken ajan.

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
– Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
– Hui kauhistus!
– Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
– Yökirja

Artturin ritarien sali
– Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
– Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
– Koiramäen lapset kaupungissa

Galleria-huoneessa voit lueskella Mauri Kunnaksen kirjoja, piirtää, väritellä tai vierailla Antero Vipusen, kivijättiläisen, suussa.

Tarkemmin huoneisiin pääset tutustumaan kohdasta Info/Esittely.

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opintosuunnitelmaan jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa, ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Ekologisesti

Sastamalan Vammalaan pääsee varsin kätevästi myös junalla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, eli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuuttia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Tiesitkö, että Suomessa on vain kaksi kaksitornista kirkkoa? Tyrvään kirkko on toinen näistä, ja sitä voit ihastella Vammaskosken sillalta matkalla juna-asemalta Herra Hakkaraisen taloon.

Hakkaraisen pajat Sastamalan Taitokeskuksessa

Vierailuun Herra Hakkaraisen talossa voit yhdistää myös käsityöt Sastamalan Taitokeskuksessa. Erityisesti Herra Hakkaraisen talon vieraille on kehitetty Hakkaraisen käsityöpajat

Käsityöpajoja on neljä erilaista, joista ryhmälle valitaan yksi. Pajassa tehdään taitavien neuvojien ohjeilla ja avulla omin käsin matkamuisto luokkaretkestä. Pajoista voit lukea lisää Taito Satakunnan nettisivuilta.

Sastamalan Taitokeskus sijaitsee n. 500 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, joten luokka voi siirtyä halutessaan kohteiden välillä myös kävellen.

Soita ja varaa luokallesi hauska luokkaretki nyt!

Ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon.

Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

 

  • Ryhmälipun hinta on 6€/hlö (marras-huhtikuu) ja 8 €/hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä.
    (Hinnat voimassa 31.12.2022 asti, tarjoushinnat ja niiden voimassaolo kerrottu sivun yläosassa.)
  • Touko-lokakuussa avoinna on sisätilojen lisäksi myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääsee ajelemaan polkuautoilla kuin Tassulassa ikään.
  • Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
  • Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
  • Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
  • Lisätietoja 044 770 3102.

Sastamalan seudulta löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta niin lapsien kanssa liikkuville kuin aikuisillekin. Alla olevasta painikkeesta klikkaamalla pääset katsomaan muutamia niistä, ja vielä tarkemmin Sastamalan seudun tarjonta löytyy Visit Sastamalan sivuilta.

Herrahakkaraisentalo