RYHMÄT

Ryhmäretki lasten ehdoilla

Herra Hakkaraisen talossa tärkeintä on leikki.

Mauri Kunnaksen ihastuttavien, yksityiskohtaisten kirjojen pohjalta luotu maailma saa mielikuvituksen lentämään.

Herra Hakkaraisen talossa pääsette aina leikkimään Herra Hakkaraisen omaan kotiin ja sen ullakolle, Artturin ritareitten saliin, Kaikkien aikojen avaruuteen sekä Koiramäen lasten vanhaan kaupunkiin.

Sisätilojen upeiden leikkihuoneiden lisäksi avoinna on toukokuusta lokakuun loppuun asti Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, mikä on usein erityisen suuressa suosiossa koululaisryhmien keskuudessa.

Loppukesan polkuautoilua, Herra Hakkaraisen talo

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
– Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
– Hui kauhistus!
– Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
– Yökirja

Artturin ritareitten sali
– Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
– Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
– Koiramäen lapset kaupungissa

Galleria-huoneessa voit lueskella Mauri Kunnaksen kirjoja, piirtää, väritellä tai vierailla Antero Vipusen, kivijättiläisen, suussa.

Tarkemmin huoneisiin pääset tutustumaan kohdasta Info/Esittely.

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opintosuunnitelmaan jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa, ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Ekologisesti

Sastamalan Vammalaan pääsee varsin kätevästi myös junalla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, eli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuuttia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Tiesitkö, että Suomessa on vain kaksi kaksitornista kirkkoa? Tyrvään kirkko on toinen näistä, ja sitä voit ihastella Vammaskosken sillalta matkalla juna-asemalta Herra Hakkaraisen taloon.

Hakkaraisen pajat Sastamalan Taitokeskuksessa

Vierailuun Herra Hakkaraisen talossa voit yhdistää myös käsityöt Sastamalan Taitokeskuksessa. Erityisesti Herra Hakkaraisen talon vieraille on kehitetty Hakkaraisen käsityöpajat.

Käsityöpajoja on neljä erilaista, joista ryhmälle valitaan yksi. Pajassa tehdään taitavien neuvojien ohjeilla ja avulla omin käsin matkamuisto luokkaretkestä. Pajoista voit lukea lisää Taito Satakunnan nettisivuilta.

Sastamalan Taitokeskus sijaitsee n. 500 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, joten luokka voi siirtyä halutessaan kohteiden välillä myös kävellen.

Soita ja varaa luokallesi hauska luokkaretki nyt!

Ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon.

Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

 

  • Ryhmälipun hinta on 7 €/hlö (marras-huhtikuu) ja 9 €/hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä.
  • Touko-lokakuussa avoinna on sisätilojen lisäksi myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääsee ajelemaan polkuautoilla kuin Tassulassa ikään.
  • Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
  • Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
  • Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
  • Lisätietoja 044 770 3102.

Sastamalan seudulta löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta niin lapsien kanssa liikkuville kuin aikuisillekin. Alla olevasta painikkeesta klikkaamalla pääset katsomaan muutamia niistä, ja vielä tarkemmin Sastamalan seudun tarjonta löytyy Visit Sastamalan sivuilta.

Herrahakkaraisentalo