fbpx

RYHMät

Ryhmämatka lasten ehdoilla

Syksyllä Herra Hakkaraisen taloon otetaan ryhmiä vastaan oikein mielellään!

Yli 10 henkilön ryhmien kannattaa varata leikkiaika etukäteen puhelimitse numerosta 044-770 3102.

Katso ajantasaiset aukioloajat Infosta.

Tekemistä lapsille Sastamala, Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo
Luokkaretki, Herra Hakkaraisen talo

Talvi 2021-2022

Ryhmäläiset, niin koululaiset kuin muutkin, ovat enemmän kuin tervetulleita Herra Hakkaraisen taloon ryhmäretkelle myös niin sanotusti perinteisen luokkaretkiajan ulkopuolella.

Herra Hakkaraisen talon sisätilat ovat avoinna ympäri vuoden, ja sisällä kelitkin suosivat aina. Ryhmät pääsevät leikkimään kaikkiin huoneisiin ja ennen leikkejä saatte myös lyhyen alkuopastuksen. 

Halutessaan ryhmät voivat mennä myös takapihalle eli Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle. Polkuautot eivät ole käytössä marras-huhtikuussa, mutta piha-aluetta saa vapaasti käyttää kaikkina vuodenaikoina. Ja koska polkuautot eivät käytä takapihan autoteitä, niillä saa vapaasti juosta niin paljon kuin jaloista lähtee!

Herra Hakkaraisen talo on oivallinen kohde ryhmille! Meillä lapset saavat käyttää omaa mielikuvitustaan ja Herra Hakkaraisen talon tarjoamia puitteita saadakseen aikaan ihan omanlaisensa leikin.

Talon sisätiloista löytyy viisi erilaista toiminnallista huonetta, jotka kaikki perustuvat Mauri Kunnaksen tarinoihin. Jokaisessa huoneessa lapset pääsevät itse leikkimään huoneesta löytyvillä tavaroilla ja kehittämään niistä juuri sellaisen leikin, kuin heille itselleen sopii.

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
– Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
– Hui kauhistus!
– Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
– Yökirja

Artturin ritarien sali
– Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
– Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
– Koiramäen lapset kaupungissa

Tarkemmin huoneisiin pääset tutustumaan kohdasta Info/Esittely.

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opintosuunnitelmaan jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa, ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Tapaa Herra Hakkarainen

Uutuutena ryhmäretkeläisille: Herra Hakkarainen!

Herra Hakkarainen käy tervehtimässä ryhmäretkeläisiä. Herra Hakkaraisen kanssa voi esimerkiksi pitää vaikkapa pienen jumppatuokion tai miekkailla!

Luokkaretki Tampereen lähettyvillä, Herra Hakkaraisen talo, vanzo

Ekologisesti

Sastamalan Vammalaan pääsee varsin kätevästi myös junalla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, eli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuuttia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Tiesitkö, että Suomessa on vain kaksi kaksitornista kirkkoa? Tyrvään kirkko on toinen näistä, ja sitä voit ihastella Vammaskosken sillalta matkalla juna-asemalta Herra Hakkaraisen taloon.

Hakkaraisen pajat Sastamalan Taitokeskuksessa

Vierailuun Herra Hakkaraisen talossa voit yhdistää myös käsityöt Sastamalan Taitokeskuksessa. Erityisesti Herra Hakkaraisen talon vieraille on kehitetty Hakkaraisen käsityöpajat

Käsityöpajoja on neljä erilaista, joista ryhmälle valitaan yksi. Pajassa tehdään taitavien neuvojien ohjeilla ja avulla omin käsin matkamuisto luokkaretkestä. Pajoista voit lukea lisää Taito Satakunnan nettisivuilta.

Sastamalan Taitokeskus sijaitsee n. 500 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, joten luokka voi siirtyä halutessaan kohteiden välillä myös kävellen.

Soita ja varaa luokallesi hauska luokkaretki nyt!

Ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

• Ryhmälipun hinta on 6 e / hlö (marras-huhtikuu) ja 8 e / hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä. Touko-lokakuussa avoinna on sisätilojen lisäksi myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääsee ajelemaan polkuautoilla kuin Tassulassa ikään.
• Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
• Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
• Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
• Lisätietoja 044 770 3102.

Yli 10 hengen ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Huhti-toukokuussa myös pienempien ryhmien kannattaa varata aika. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua!

Sastamalan seudulta löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta niin lapsien kanssa liikkuville kuin aikuisillekin. Alla olevasta painikkeesta klikkaamalla pääset katsomaan muutamia niistä, ja vielä tarkemmin Sastamalan seudun tarjonta löytyy Visit Sastamalan sivuilta.

Herrahakkaraisentalo
Ritariprinsessa, Herra Hakkaraisen talo, LAURA VANZO

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Jipii, jälleen uusi uutiskirje! Tämä uutiskirje ei tuki sähköpostiasi, vaan saat tietoja talon tapahtumista ja tarjouksista keskimäärin kerran kuussa. Uutiskirjeen tilaajana saat tietää ensimmäisten joukossa myös uutuuksista!

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!