Luokkaretkelle Herra Hakkaraisen taloon

10.03.2020

Kuva Visit Tampere, Laura Vanzo

Edullinen, hauska, sopivan pieni ja vauhdikas

Herra Hakkaraisen talo on täynnä leikkiä. Mauri Kunnaksen kirjoista tutut ihanat maisemat kutsuvat leikkimään mitä mielikuvituksekkaampiin paikkoihin.

Herra Hakkaraisen talon sisätiloista löytyy viisi erilaista huonetta, joissa jokaisessa pääsee leikkimään. Lisäksi toukokuusta lokakuun loppuun talon takapihalla on avoinna myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha. Hurjan hauska autopiha on yksi luokkaretkeläisten lempipaikoista. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin huristella polkuautolla menemään ja poiketa matkalla vaikkapa Bensa-Paulille tankkaamaan tai Himmun pesukadulle autopesuun. Hurjastelijat saattavat päästä myös Poliisiasemalle.

Kunnaksen maailma

Herra Hakkaraisen talon neljä erilaista teemahuonetta ja hurjan hauska autopiha perustuvat Mauri Kunnaksen upeisiin kirjoihin.

Herra Hakkaraisen oma koti
– Hyvää yötä, Herra Hakkarainen
– Hui kauhistus!
– Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset
– Yökirja

Artturin ritareitten sali
– Kuningas Artturin ritarit

Kaikkien aikojen avaruus
– Kaikkien aikojen avaruuskirja

Koiramäen lasten 1800-luvun vanha kaupunki
– Koiramäen lapset kaupungissa

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha
– Hurjan hauska autokirja
– Tassula-kirjat

Vinkki! Voit sisällyttää Kunnaksen kirjoja opetukseen jo ennen käyntiä Herra Hakkaraisen talossa ja sitten vierailla kyseisen kirjan maisemissa meillä.

Halaukset Herra Hakkaraiselta

Uutuutena ryhmäretkeläisille: Herra Hakkarainen! Herra Hakkarainen käy tervehtimässä kaikki huhti-toukokuussa vierailevia ryhmäretkeläisiä. Herra Hakkaraiselta saa halauksen tai hänen kanssaan voi esimerkiksi heittää ylävitoset. 

Pehmoisimmat halaukset koko maailmassa antaa Herra Hakkarainen. (Herra Hakkaraisen talon tätien subjektiivinen mielipide.)

Ekologisesti

Vammalaan, Sastamalan keskusta-alueelle, pääsee varsin kätevästi junalla ja bussilla. Vammalan juna-asemalta on noin 1,5 km matkaa Herra Hakkaraisen taloon, etli kävellen aikaa kuluu n. 20 minuutia. Oivallinen pikku kävelylenkki!

Soita ja varaa

Yli 10 hengen ryhmien on varattava aika etukäteen Herra Hakkaraisen taloon. Huhti-toukokuussa myös pienempien ryhmien kannattaa varata aika. Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse 044 770 3102. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä etenkin kevään luokkaretkiaika on suosittua.

• Ryhmälipun hinta on 6 e / hlö (marras-huhtikuu) ja 8 e / hlö (touko-lokakuu), kun ryhmässä on vähintään 4 yli 2-vuotiasta henkilöä.
Touko-lokakuussa hintaan vaikuttaa avoinna oleva Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.
• Ryhmille varattu aika on yleensä 1,5 – 2,5 h.
• Ryhmät saavat aina opastuksen talon tarinoihin, jonka jälkeen taloon pääsee tutustumaan ja leikkimään.
• Ihanien tavaroiden kaupasta on mahdollisuus tehdä ostoksia.
• Lisätietoja 044 770 3102.

 

Herrahakkaraisentalo