Kesälomalla Herra Hakkaraisen taloon!

27.06.2018

Herra Hakkaraisen talo on kesälomalaisen unelmakohde!

Herra Hakkaraisen talo sijaitsee Sastamalan Vammalassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä mm. Tampereelta, Turusta, Porista ja Raumalta. Sastamala itsessään on kaunis järvien ympäröimä kaupunki, mistä löytyy paljon tekemistä ja nähtävää. Lisää Sastamalan tarjonnasta voit lukea Visit Sastamala -sivuilta.

Lähes täysin puolueeton mielipiteemme on, että Sastamalan upein ja hauskin kohde on ehdottomasti Herra Hakkaraisen talo. 🙂

Leikkitiloja niin sisällä kuin ulkonakin

Herra Hakkaraisen talon sisätilojen leikkihuoneista pääsee nauttimaan ympäri vuoden. Niistä on kovasti iloa myös esimerkiksi sadepäivinä, jos tuntuu että vesilätäköissä hyppiminen ei huvita. Mutta ei leikkihuoneista nauttimiseen suinkaan vesisadetta tarvita, kyllä niistä voi nauttia säällä kuin säällä.

Sisätiloista löytyvät Herra Hakkaraisen oma koti, missä saa aikaan esimerkiksi huikeat kotileikit, Artturin ritarien sali miekkailuineen, Kaikkien aikojen avaruus avaruuslentoineen sekä Koiramäen lapset kaupungissa -kirjasta tuttu vanha kaupunki, missä esimerkiksi sekatavarakaupan tuotteet aiheuttavat väistämättä tarpeen kokeilla ja leikkiä. Lisätietoja leikkihuoneista löydät täältä. Jokaisessa huoneessa on esineitä, joilla lapset pääsevät itse leikkimään. Millaiseksi leikki muodostuu, riippuu täysin lapsesta itsestään, ja toki myös hänen leikkikavereistaan.

Kun tuntuu että sisäleikit jo riittävät, voi siirtyä Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle. Pihalla niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät kokemaan liikkumisen riemua polkuautoillen. Hurjan hauska autopiha sijaitsee heti Herra Hakkaraisen talon takapihalla, ja samalla lipulla pääsee aina sekä sisä- että ulkotiloihin. Polkuautoilla pääsee ajelemaan ihastuttavassa kaupungissa, jonka Poliisiasema, Bensa-Paulin huoltoasema ja Himmun pesukatu tuntuvat kovin tutuilta. Eikä ihme, sillä kyseiset rakennukset löytyvät myös Tassula-kirjoista.

Talon takapihalta löytyy myös paikallisen 4H:n pyörittämä kesäkahvila. Joka aamu saamme nauttia kesäkahvilan suunnalta leijailevista herkullisista tuoksuista, kun he leipovat itse päivän tarjottavia, joihin kuuluvat usein esimerkiksi korvapuustit. Kahvilasta saa myös tietenkin kesän ja ulkoilun kestosuosikkeja jäätelöä ja kahvia.

Mikäli haluaa syödä isomman aterian, Herra Hakkaraisen talon lähistöltä löytyy useita oikein hyviä ruokapaikkoja, joihin opastamme kävijöitä mielellään. Lipun ostaneet voivat päivän aikana kulkea vapaasti Herra Hakkaraisen talon alueelta pois ja takaisin. Ns. kulkulupana toimii ranneke. 

Herra Hakkaraisen pehmoiset halit pelastavat päivän

Itse Herra Hakkarainen, Sastamalan uutterin unissakävelijä, on halattavana talossaan kesä-elokuussa päivittäin. Suurin piirtein koulujen alkuun saakka, eli 12.8. asti, Herraa pääsee halaamaan ma-la klo 11, 13 ja 15 sekä su klo 13 ja 15. Jos kelit suosivat ja polkuautoja on vapaana, voi Herra Hakkaraisen nähdä myös unissa-autoilevan. Herra Hakkarainen on unissa-autoilemisessakin hyvä: hän ei ole toistaiseksi ajanut yhtäkään kolaria, vaikka ajaakin silmät ummessa. (Huom! Emme suosittele unissa-ajelua kenellekään muulle. Herra Hakkarainen on harjoitellut kyseistä taitoa jo vuosikausia, ja lisäksi Herra Hakkaraisen talon tädit pitävät Herra Hakkaraisesta hyvää huolta.)

Herra Hakkarainen jatkaa unissakävelyjään talossaan vielä elokuun loppuun asti vaikka koulut alkavatkin. Loppukuun 13.-31.8. ajan Herra Hakkaraista pääsee halaamaan ma-la klo 11 ja 14 sekä su klo 14.

Ihanien tavaroiden kauppa on tosiaankin nimensä veroinen

Herra Hakkaraisen talon yhteydessä sijaitseva Ihanien tavaroiden kauppa saa monet kauppaan astuvat henkäisemään ihastuneena: ”Voi kun täällä on kaikkea ihanaa!” Me olemme samaa mieltä! Toki, koska kaupasta löytyy hurja valikoima Mauri Kunnaksen tuotantoon perustuvia tuotteita, mitä muutakaan olisi odotettavissa, kuin ihania tuotteita. Täältä löydät kuvia muutamista tuotteista, mutta haluamme korostaa, että kuvissa olevien tuotteiden lisäksi kaupasta löytyy paljon paljon muutakin. Matkamuistoja niitä haluaville löytyy varmasti!

Kunnas-aiheisten tuotteiden lisäksi Ihanien tavaroiden kaupasta löytyy myös jonkin verran sisustustuotteita. Yhtenä suosituimmista täytyy mainita Ebba Masalinin vanhoihin kansakoulutauluihin perustuvat tuotteet. Ihastuttavat kasvikuosit koristavat mm. leikkulautoja, keittiöpyyhkeitä, vihkosia, kortteja, julisteita, servettejä ja monia muita tuotteita. Näitä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan ja hypistelemään kauempaakin.

 

Herra Hakkaraisen taloon pääsee leikkimään ja Ihanien tavaroiden kauppaan shoppailemaan kesä-elokuussa seuraavasti:
ma-pe 10-17
la 10-16
su 12-16

 

Herrahakkaraisentalo