INFO

Aukioloajat ja pääsymaksut

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

7.8. - 31.10.

  • ma–pe 10–17
  • la 10–16

Lippuhinnat

  • Pääsylippu 10 € / hlö
  • Ryhmälippu 9 € / hlö, kun seurueessa vähintään 4 henkiloä yli 2 v.
  • Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi.

Avoinna sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

1.11. – 31.12.

  • ma–pe 10–17
  • la 10–16

Poikkeukset:
4.11. pyhäinpäivänä suljettu
6.12. itsenäisyyspäivänä suljettu
24.-26.12. jouluaattona, joulu- ja tapaninpäivänä suljettu

Lippuhinnat

  • Pääsylippu 8 € / hlö
  • Ryhmälippu 7 € / hlö, kun seurueessa vähintään 4 henkiloä yli 2 v.
  • Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi.

Avoinna sisätilojen lisäksi Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Jäivätkö leikit kesken? Nyt meillä on tähän ratkaisu: Käy ennen lähtöäsi Ihanien tavaroiden kaupan tiskillä ostamassa jatkoleikkilippu seuraavalle päivälle, saat sen 50 % edullisemmin! Näin voit jatkaa leikkejä vielä seuraavanakin päivänä. Lippu on ostettava ensimmäisenä käyntipäivänä ennen lähtöä, sitä ei voi ostaa seuraavana päivänä saapumisen yhteydessä.

Majoituspaketteja, joihin sisältyvät liput Herra Hakkaraisen taloon, myyvät Vammalan Seurahuone, Ellivuori Resort sekä kesäaikaan Tervakallion leirintäalue. Lisätietoja majoituksista Muuta mukavaa -sivun alareunassa, kohdassa Kauniita unia.

Herra Hakkaraisen taloon synttärisankari sisään ilmaiseksi!
Kun lapsi saapuu syntymäpäivänään leikkimään Herra Hakkaraisen taloon maksavan aikuisen seurassa, hän saa meiltä syntymäpäivälahjaksi ilmaisen rannekkeen taloon! Kuten aina, myös syntymäpäiväranneke on voimassa koko päivän, ja alueelta saa välillä poistua ja palata takaisin leikkien pariin.

Suljettu seuraavina juhlapyhinä:

1.1.2023 uudenvuodenpäivä
6.1.2023 loppiainen
7.4.2023 pitkäperjantai
10.4.2023 2. pääsiäispäivä
1.5.2023 vapunpäivä
18.5.2023 helatorstai
28.5.2023 helluntaipäivä
23.- 25.6.2023 juhannusaatto ja -päivä
4.11.2023 pyhäinpäivä
6.12.2023 itsenäisyyspäivä
24.-26.12.2023 jouluaatto, joulu- ja tapaninpäivä

Herra Hakkaraisen unissakävelyt

Herra Hakkarainen kävelee unissaan ja on tavattavissa talossamme yleensä koululaisten loma-aikoina, jotka ovat suurin piirtein seuraavat:

• helmi-maaliskuussa talviloma-aikaan
• koululaisten kesälomien aikaan
• lokakuussa syysloma-aikaan
• koululaisten joululomien aikaan

Tarkemmat päivämäärät ja kellonajat löydät lähempänä ajankohtaa etusivulta ja Ajankohtaista-sivulta, sekä tietenkin Herra Hakkaraisen talon Facebookista ja Instagramista @herrahakkaraisentalo .

Tekemistä lapsille Tampereen lähellä, Herra Hakkaraisen talo.

Talon esittely 

Herra Hakkaraisen talossa suositellaan liikkumista kengät jalassa. Esimerkiksi talviaikaan sisätossut/lenkkarit ovat hyvä vaihtoehto.

Herra Hakkaraisen talon sisätiloissa ei saa syödä eikä juoda.

Herra Hakkaraisen talo kulkee nimellä toiminnallinen näyttely. Tämä ei kerro käytännössä mitään siitä, kuinka mahtava leikkipaikka on kyseessä!

Herra Hakkaraisen talossa Mauri Kunnaksen kirjoista tutut maisemat heräävät eloon, ja niissä pääsee itse leikkimään, käyttämään mielikuvitustaan ja nauttimaan ihanasta yhdessäolosta.

Herra Hakkaraisen talon sisätilat ovat avoinna ympäri vuoden. Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen oma koti

Herra Hakkaraisen omasta kodista löydät muun muassa kuppeja, kattiloita ja lautasia, jotka kutsuvat leikkiin. Kodista pääset kiipeämään myös ullakolle ja majakkaan. Majakasta voit laskea alas palomiesten tankoa muistuttavaa tankoa pitkin ja kaappikellon kummitusten luota kavuta alas tikapuita pitkin.

Koti perustuu pääosin kirjoihin: Hui Kauhistus, Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset, Yökirja sekä Hyvää yötä, Herra Hakkarainen.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Sir Artturin ritarien sali

Tie ritarisaliin kulkee puun latvuksista ärjyvän lohikäärmeen ohitse. Hurjasta äänestään huolimatta lohikäärme on oikein leppoisa kaveri. Ritareitten salissa voit kavuta jännittävän ritarilinnan muurille tähystämään tapahtumia ja pyöreän pöydän ääressä tapaat Sir Artturin ja hänen uskolliset kissaritarinsa. Ritariasut sekä leikkimiseen tarkoitetut miekat ja kilvet kutsuvat keskelle ritarilinnan melskettä.

Ritarisali perustuu kirjaan Kuningas Artturin ritarit.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Kaikkien aikojen avaruus

Avaruusmaailmassa eletään kaukana tulevaisuudessa 3000-luvulla. Tuohon aikaan retket avaruuteen ovat arkipäivää. Meilläkin avaruudessa pääsee käymään lennolla, jonka aikana tutustut hauskalla tavalla koko aurinkokuntaamme. Lento Plutoon ja takaisin kestää 7 minuuttia. Avaruudessa voit ihastella tähtien tuiketta ja vaikka tarkistaa, miltä oma horoskooppimerkkisi näyttää öisellä taivaalla.

Avaruus perustuu Kaikkien aikojen avaruuskirjaan.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Koiramäen lapset kaupungissa

1800-luvun kaupunkimiljööseen tutustutaan Koiramäen lasten malliin. Kaupungissa voit vierailla Suutarimestari Rakkinoffin suutarinpajassa, ihmetellä vanhan ajan apteekin rohdoksia ja punnita Kinkkeliinin kauppapuodissa vanhalla vaa’alla vaikkapa perunoita, tikkunekkuja ja silakoita. Koiramäen lasten kaupungissa haistat tervan tuoksu ja  voit eläytyä vanhan ajan kaupungin tunnelmaan pukeutumalla kaupungin fröökynöiden ja herrojen asuihin.

Vanha kaupunki perustuu kirjaan Koiramäen lapset kaupungissa.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Galleria ja Puuhahuone

Galleriassa on esillä Mauri Kunnaksen itsensä valitsemia piirustuksia hänen kirjoistaan. Televisiossa pyörii dokumentti, missä Mauri kertoo itse lapsuudestaan ja nuoruudestaan Vammalassa, kirjojen syntymisestä sekä Herra Hakkaraisen talon alkutaipaleesta. Huoneessa voit myös itse piirtää ja värittää. Taideteoksen saat jättää muiden ihailtavaksi seinälle tai viedä kotiin. Jos tunnet olosi oikein rohkeaksi, voit käväistä Antero Vipusen suussa. Väinämöinen aiheutti Anterolle Koirien Kalevassa hurjat mahanpurut, ja suussa saattaa vielä tänäkin päivänä kuulla Anteron mutinoita ja mörinöitä.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha

Hurjan hauska autopiha sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen talon takapihalla ja siellä pääset nauttimaan polkuautoilusta. Autopihalta löydät myös pienemmille vauhtihirmuille kolmipyöräisiä ja potkupyöriä omalla radallaan. Ajelun lomassa on mahdollista poiketa Poliisiasemalle, Himmun pesukadulle tai käydä Bensa-Paulilla laittamassa renkaisiin ilmaista ilmaa.

Inspiraatio pihaan löytyi Hurjan hauskasta autokirjasta sekä Tassula-kirjoista.

Autopiha on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun asti.

Yhteistyössä:
Levorannan Autoliike Oy

Oheisesta painikkeesta pääset lukemaan Herra Hakkaraisen talon lyhyen historiikin, mistä selviää kuinka talo on saanut alkunsa.

Hyvä tietää

Liikkuminen
Herra Hakkaraisen talossa suositellaan liikkumista kengät jalassa. Esimerkiksi talviaikaan sisäkengät/tossut ovat hyvä vaihtoehto.

Ranneke
Ostaessanne lipun Herra Hakkaraisen taloon saatte rannekkeen. Ranneke on voimassa koko päivän, eli alueelta voi myös välillä poistua ja palata takaisin mikäli leikki-intoa vielä riittää.

Pysäköinti
Herra Hakkaraisen talolla ei ole omaa parkkialuetta. Auton voi pysäköidä esimerkiksi Marttilankadun, Valkamankadun tai Rautavedenkadun varteen. Vammalan Seuratalon parkkipaikka sijaitsee Aittalahdenkadulla noin 5 min. kävelymatkan päässä Herra Hakkaraisen talosta. Pysäköiminen on ilmaista.

Henkilökohtainen avustaja
Henkilökohtaiset avustajat pääsevät avustajakortilla avustettavan kanssa ilmaiseksi Herra Hakkaraisen taloon.

Tietoa liikuntarajoitteisille
Herra Hakkaraisen talon takapihan kautta pääsee sisälle luiskaa pitkin ja näyttelytiloissa on erikoisvarusteltu WC-tila. Talomme on sisätiloiltaan pieni ja näyttelytilamme lasten mittakaavaan suunniteltuja ja toteutettuja, joten pyörätuolilla liikkuminen on haastavaa. Alakertaan, jossa sijaitsevat Kaikkien aikojen avaruus ja Koiramäen lasten kaupunki, ei ole kulkua pyörätuolilla.

Ruokailu
Herra Hakkaraisen talon sisätiloissa ei saa syödä eikä juoda. Aivan Herra Hakkaraisen talon läheisyydessä on useita hyviä ruoka- ja kahvipaikkoja. Lisätietoja näistä paikoista saat tämän sivun loppupuolelta kohdassa ”Murua rinnan alle”.

Koiran kanssa liikkuminen
Herra Hakkaraisen talon sisätilojen leikkihuoneisiin ei saa tulla koiran kanssa. Touko-lokakuussa Hurjan hauskalle autopihalle koiran saa ottaa mukaan, mutta sen kanssa on koko ajan oltava. Koiraa ei saa jättää autopihalle valvomatta.
Ihanien tavaroiden kaupassa koiran kanssa saa vierailla.

Muuta mukavaa Sastamalassa

Sastamalan matkailusivustolta: www.visitsastamala.fi löydät lisätietoja niin Sastamalan alueen majoituksista, ruoka-paikoista kuin käyntikohteistakin.

Jokaisen kohteen ajantasaiset aukioloaikatiedot kannattaa tarkastaa kohteen omilta sivuilta.

Työpajoja ryhmille Sastamalan Taitokeskuksessa

Taitokeskus Sastamalan Hakkaraisen pajoissa lapset pääsevät käyttämään kädentaitojaan luodakseen mielenkiintoisia ja kauniita tuotteita, jotka saa tietenkin muistoksi kotiin. Hauskan puuhan ohella tutustutaan materiaaleihin, tekniikoihin ja työvälineisiin. Taitokeskuksessa järjestetään seuraavia käsityöpajoja:

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Heikki Hämähäkki huovasta

Valmistetaan hassu neulahuovutettu maskotti. Jokainen saa tehdä ihan oman näköisen otuksen. Vain mielikuvitus on rajana.
Ikäsuositus: 1-luokkalaiset ja sitä vanhemmat.
Kesto: n. 1,5 tuntia.
Hinta: 8 €/henkilö, minimi 10 lasta, sopii myös isoille ryhmille.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Antero Vipusen avaimenperä

Punotaan kierrätyshuopanauhasta helpolla hiirenpinotekniikalla avaimenperä. Koristeeksi neulahuovutetaan hauska huopapallo tai ommellaan puuhelmi.
Ikäsuositus: 1-luokkalaiset ja sitä vanhemmat.
Kesto: n. 1,5 tuntia.
Hinta: 7 €/henkilö, minimi 10, maksimi 15 oppilasta.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Martan marjakori

Valmistetaan rouheasta kierrätyshuovasta pieni kori. Painetaan kuvioita leimasimilla, taitellaan korin muotoon ja ommellaan yläreunasta muutamalla pistolla kiinni.
Ikäsuositus: 2-luokkalaiset ja sitä vanhemmat.
Kesto: n. 1,5 tuntia.
Hinta: 8 €/henkilö, minimi 10, maksimi 15 oppilasta.

Herra Hakkaraisen kotona 800x680, Herra Hakkaraisen talo

Kaappikellon kummituksen tiskirätti

Kuvioidaan tekstiilitusseilla persoonallinen tiskirätti. Jokaisen taidoilla syntyy iloisen värikäs tuliainen kotiin.
Ikäsuositus 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat.
Kesto: n. 1,5 tuntia.
Hinta: 7 €/henkilö, minimi 10 oppilasta.

Käsityöpajat ovat avoinna sopimuksen mukaan. Työpajat pidetään Sastamalan Taitokeskuksen tiloissa Asemakatu 1, kävelymatkan (500 m) päässä Herra Hakkaraisen talolta. Opastus tarvittaessa Herra Hakkaraisen talolta. Taitokeskuksen pihaan pääsee myös bussilla ja parkkipaikkoja on lähistöllä.

Työpajat on varattava noin 2 viikkoa etukäteen. Pajat voi maksaa Taitokeskukseen käteisellä/pankkikortilla tai voimme lähettää myös laskun. Tiedustelut ja varaukset Taitokeskus Sastamala, puh. 044-770 3103, sastamala(at)taitosatakunta.fi / www.taitosatakunta.fi

Taitokeskus Sastamalan Herra Hakkaraisen pajat vastaanottivat muutamia vuosia sitten valtakunnallisen Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n TAITO-KULTTUURITEKO palkinnon.

Mielenkiintoisia käyntikohteita

Varmistathan jokaisesta kohteesta erikseen ajantasaiset aukioloaikatiedot.

Pukstaavi

Herra Hakkaraisen talon naapurissa sijaitseva Suomalaisen kirjan museo on ihastuttava paikka täynnä tietoa! Suomalaisen kirjan ja kirjallisuuden historiaa esitellään päänäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä.
www.pukstaavi.fi

Ellivuori Resort aktiviteetit

Ellivuori Resortissa, n. 18 km päässä Herra Hakkaraisen talosta on tarjolla erilaisia aktiviteetteja niin luonnossa kuin sisätiloissakin. Kiipeilypuisto HighParkiin pääset kiipeilemään korkeuksiin. Tarjolla on myös mm. padelia, kauneushoitolan palveluita, minigolfia, välinevuokrausta luonnossa liikkumiseen eri tavoin niin kesällä kuin talvellakin. Tarkemmat aukioloajat ja tiedot löytyvät linkin takaa.
ellivuoriresort.fi/aktiviteetit/

Taaben Farmi

Taaben farmin eläinpihalla elää monia erilaisia eläimiä, kuten pässi, pukki, pupuja ja kalkkunoita. Monia näistä pääset silittelemään ja rapsuttelemaan. Taaben farmi sijaitsee n. 15 kilometrin päässä Herra Hakkaraisen talosta Tampereelle päin. Avoinna pääasiassa kesäisin.
www.taabenfarmi.fi

Kiviniityn Kotieläinpuisto

Kiviniityn Kotieläinpuistosta löytyy katseltavaa suomalaisen maatilan elämistä ulkomaisiin erikoisuuksiin sekä lapsille erilaisia puuhapisteitä kuten trampoliinit jne. Kotieläinpuisto sijaitsee Mouhijärvellä, n. 25 km Herra Hakkaraisen talosta.
www.kiviniitty.fi

Jaatsi

Kulttuuritalo Jaatsissa on Sastamalan kaupungin kulttuuripalveluiden toimisto. Kulttuuritalossa järjestetään taidenäyttelyitä, pienimuotoisia konsertteja, erilaisia kulttuuritilaisuuksia ja musiikin opetusta. Jaatsi oli Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti. Talo sijaitsee n. 1 km Herra Hakkaraisen talolta
www.sastamala.fi/sastamala

Auto- ja traktorimuseo

Seppo J. Kotajärvi -säätiö sr ylläpitää Kotajärven auto- ja traktorimuseota, jossa on esillä traktorien ja autojen lisäksi vanhoja moottoripyöriä, mopoja, polkupyöriä ja muuta maaseudun koneellistumisen historiaan liittyvää esineistöä. Matkaa Herra Hakkaraisen talolta auto- ja traktorimuseolle on n. 1,2 km.
www.kotajarvi-saatio.fi

Ellivuori Ski Center

Ellivuori Ski Center on monipuolinen koko perheen laskettelukeskus Sastamalassa. Ajantasaiset tiedot rinteiden tilasta löydät heidän nettisivuiltaan (linkki alla). Matkaa Ellivuori Ski Centeristä Herra Hakkaraisen taloon kertyy n. 16 km.
www.ellivuori.fi/skicenter

Pyhän Olavin kirkko

Tuhopolton jälkeen talkoilla rakennettu ja Kuutti Lavosen sekä Osmo Rauhalan maalauksillaan tunnetuksi tekemä 1500-luvun alussa rakennettu kirkko, joka sijaitsee n. 4 km päässä Herra Hakkaraisen talosta.
www.pyhaolavi.fi

Yli-Kirran talonpoikaismuseo

”Koiramäen talo” Punkalaitumella eli Yli-Kirran talonpoikaismuseo on 1800-luvun aito maalaistalo, joka oli esikuvana Mauri Kunnaksen ”Koiramäen talossa” –kirjalle. Yli-Kirra sijaitsee Punkalaitumella 32 km (noin puolen tunnin ajomatkan) etäisyydellä Sastamalan Vammalasta, osoitteessa Koiramäentie 2, 31900 Punkalaidun.
www.koiramaentalo.fi

Villa Royal

Villa Royal on omien sanojensa mukaan Suomen ainoa kuninkaallinen huvila. Huvilassa pääsee tutustumaan sisustuksen ja esineistön kautta menneiden aikojen kuninkaalliseen elämään ja kullan kimallukseen. Huvila sijaitsee n. 33 kilometrin päässä Herra Hakkaraisen talosta.
www.villaroyalfinland.com

 

Murua rinnan alle

Varmistathan jokaisesta kohteesta erikseen ajantasaiset aukioloaikatiedot.

4H-kahvila

Paikallisten 4H-nuorten pitämä kesäkahvila toimii Herra Hakkaraisen talon autopihalla sijaitsevassa rakennuksessa. Kahvilassa on tarjolla pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Esimerkiksi tuoksuvat korvapuustit tekevät kauppansa päivittäin!
www.facebook.com/4Hsastamala

Kahvila Pukstaavi

Kahvila Pukstaavissa voi nauttia kupin kuumaa tai virkistävän juoman yhdessä kaupungin kauneimmista miljöistä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tiloissa. Tarjolla on suussa sulavien herkkujen lisäksi esimerkiksi Herra Hakkaraisen unelmavohveleita! Kahvila Pukstaavi sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen talon naapurissa, n. 20 metrin päässä.
www.pukstaavi.fi/kahvila

Funkkistalo

Funnkistalo sijaitsee n. 50 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta, ja heillä saa 10 % alennusta näyttämällä kassalla Herra Hakkaraisen talon ranneketta. Rakennus on kunnostettu ihastuttavaksi taiteen ja herkullisen ruuan tyyssijaksi. Funkkistalossa tarjoillaan niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. Talon kellarissa on vaihtuvia näyttelyitä ja yläkerran musiikkisalissa erilaisia konsertteja yms.
www.funkkistalo.fi/

Vammalan Seurahuone

Kivenheiton päässä Herra Hakkaraisen talosta sijaitsee Vammalan Seurahuone, jonka ravintolassa on tarjolla maittavaa lounasta niin ryhmille kuin yksityisillekin. A la Carte -lista tarjoaa herkullisia annoksia monipuolisesti. Seurahuoneella myös majoitut mukavasti.
www.vammalanseurahuone.fi

Zarillo

Zarillo tarjoaa herkullisen menun lisäksi lounasta arkisin klo 11-14. Ravintolassa valmistetaan maittavia ja tuhteja burgerannoksia ja meheviä pihvejä aitoon westerntyyliin. Zarillo sijaitsee torin laidalla, eli n. 300 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta.
www.zarillo.fi

Pyymäen konditoria

Pyymäen konditoria sijaitsee n. 300 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta. Konditoriassa tarjolla pientä suolaista ja makeaa herkkua, sekä arkisin salaatti- ja keittolounasta.
www.pyymaen.fi

Tyrvään Pappila

Tyrvään Pappilassa voit nauttia herkullisesta ruuasta, monipuolisista ja kiinnostavista konserteista, näyttelyistä ja tapahtumista historiallisissa kamareissa sekä kesäaikaan myös vehreän pihapiirin amfiteatterissa. Tyrvään Pappilaan matkaa Herra Hakkaraisen talosta on n. 600 metriä.
www.tyrvaanpappila.fi

 

B15tro

Tarjolla tässä viihtyisässä ravintolassa on lounasta arkisin, listalta erilaisia annoksia iltapäivästä eteenpäin ja lisäksi suolaiset ja makeat kahvilatuotteet. Matkaa Bistroon Herra Hakkaraisen talosta tulee n. 1,6 km.
www.bistro15sastamala.fi

Leipurin kahvila

Pyymäen Leipurin kahvilaan on matkaa noin 2,2 km Herra Hakkaraisen talosta. Leipurin Kahvila on Pyymäen Leipomon yhteydessä sijaitseva lounaskahvila ja leipomon myymälä.
www.pyymaen.fi

Kahvila Kodinsydän

Lämmin, viihtyisä ja herkullisia makeita ja suolaisia herkkuja tarjoileva kahvila sijaitsee Sastamalan Citymarketilla n. 3 kilometrin päässä Herra Hakkaraisen talosta. Kahvilasta on saatavilla myös lounasta arkipäivisin.
KodinSydämen Facebook-sivuille tästä

Ellivuori Resort

Ellivuori Resort tarjoaa majoitusta, herkullista ruokaa ja paljon aktiviteetteja ympäri vuoden luonnonkauniissa maisemissa järven rannalla. Resortin ravintolassa suositaan lähiruokaa ja paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Ellivuori Resortista on matkaa Herra Hakkaraisen taloon n. 18 km ja Tampereelle n. 45,5 km.
www.ellivuoriresort.fi

Herkkujuustola

Herkkujuustola tarjoaa elämyksiä, juustonautintoja, sekä aitoa suomalaista lähiruokaa. Voit nauttia paikan päällä valmistettuja juustoja ja nähdä, miten juustot tehdään käsityönä. Herkkujuustolassa on tarjolla bistroannosten lisäksi lounasta arkisin klo 10.30-14.00. Matkaa juustolaan tulee Herra Hakkaraisen talosta n. 13 km.
www.herkkujuustola.fi

Vanhakylä Gård

Vanhakylä Gård on n. 13 km:n päässä Herra Hakkaraisen talosta sijaitseva mehustamo, joka tekee kartanon ja lähitilojen sadosta herkullista omenamehua. 1.7. alkaen kartanon kesäkahvila on avoinna perjantaisin ja lauantaisin siihen asti, kunnes koulut alkavat.
www.vanhakylagard.fi/kausikahvila

 

Kävelyetäisyydellä:

Ege Kebab-Pizzeria: www.facebook.com/sastamalanEGE/

Hesburger: www.hesburger.fi/ravintolat

Subway: www.subway.fi/fi/ravintolat/sastamala/sastamala-torikeskus

Kauniita unia

Varmistathan jokaisesta kohteesta erikseen ajantasaiset aukioloaikatiedot.

Tervakallion Leirintäalue 

Tervakallion leirintäalue sijaitsee Rautaveden rannalla n. 1,5 km päässä Herra Hakkaraisen talosta. Alueella on mahdollista esimerkiksi ulkoilla, grillata makkaraa ja uida kauniissa Rautavedessä. Alueella tarjolla leirintämökkejä ja vaunupaikkoja sekä kioski.
www.tervakallio.com/tervakallio
Tarjolla majoituspaketti, johon sisältyvät liput Herra Hakkaraisen taloon (kesäisin): www.tervakallio.com/tervakallio/majoituspaketit/

Vammalan Seurahuone

Kivenheiton päässä Herra Hakkaraisen talosta sijaitsee Vammalan Seurahuone, missä majoitut mukavasti keskellä kaupunkia. Seurahuoneen ravintolassa on tarjolla maittavaa lounasta niin ryhmille kuin yksityisillekin. A la Carte -lista tarjoaa herkullisia annoksia monipuolisesti.
www.vammalanseurahuone.fi
Tarjolla majoituspaketti, johon sisältyvät liput Herra Hakkaraisen taloon: www.vammalanseurahuone.fi/fi/tarjoukset

Ellivuori Resort

Ellivuori Resortissa voit majoittua niin hotellissa kuin erilaisissa huoneistoissakin. Tarjolla on myös herkullista ruokaa ja paljon aktiviteetteja ympäri vuoden luonnonkauniissa maisemissa järven rannalla. Ellivuori Resortista on matkaa Herra Hakkaraisen taloon n. 18 km ja Tampereelle n. 45,5 km.
www.ellivuoriresort.fi
Hotellin huoneisiin yhdistettävissä majoituspaketti, johon sisältyy hotellimajoituksen lisäksi liput Herra Hakkaraisen taloon.
Lisätiedot ja varaukset: tai 03 51922.

Putiikkihotelli Pyynpesä

Putiikkihotelli Pyynpesä sijaitsee n. 300 metrin päässä Herra Hakkaraisen talosta. Se on pieni ja tunnelmallinen, majatalotyyppinen hotelli aivan torin kupeessa. Hotellissa on kätevä omatoimivastaanotto, mikä mahdollistaa sisään- ja uloskirjautumisen itsenäisesti.
www.pyynpesa.fi/putiikkihotelli-pyynpesa/

Liekoranta

Liekorannan kestikievari ja majatalo sijaitsee n. 1,4 km päässä Herra Hakkaraisen talosta. Historiallisessa hirsitalossa pääsee majoittumaan alun perin piikojen kammareiksi tehdyissä huoneissa.
www.liekoranta.fi

Mattilan majatalo

Mattilan Majatalo sijaitsee keskellä kauneinta maaseutua Sastamalan Kärppälässä, n. 14 km:n päässä Herra Hakkaraisen talosta. 1800-luvun puolivälissä valmistuneen maatilan päärakennus on entisöity idyllisiksi majoitus-, juhla- ja kokoustiloiksi. Mattilassa nukut hyvin ja pääset nauttimaan luonnon rauhasta. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Kärppälän Ratsutila.
mattilanmajatalo.fi/

 Vanhakylä Gård

Vanhakylä Gård on n. 13 km:n päässä Herra Hakkaraisen talosta sijaitseva mehustamo, joka tekee kartanon ja lähitilojen sadosta herkullista omenamehua. Kartanon alueella on mahdollista myös yöpyä väentuvassa.
www.vanhakylagard.fi/majoitus

Herrahakkaraisentalo