Leikit jatkuvat sisätiloissa ympäri vuoden

Miekkailua, Herra Hakkaraisen talo
02.11.2021

Hauskanpito jatkuu!

 

Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha on sulkeutunut talvikauden ajaksi, mutta leikit voivat silti jatkua!

Herra Hakkaraisen talon ihastuttavat sisätilat, Mauri Kunnaksen tarinoihin perustuvine leikkiin kutsuvine huoneineen, ovat avoinna ympäri vuoden. Myös autopihalla saa käydä. Keltainen bussi, poliisiasema ja muut rakennukset ovat käytettävissä myös talvikautena. Koska autopihalla ei kulje polkuautoja, saa tähän vuodenaikaan myös vapaasti juoksennella pitkin poikin Hurjan hauskan autopihan katuja!

Pääsylippuna toimiva ranneke on voimassa koko päivän, eli välillä voi käydä vaikkapa lounaalla tai kahvittelemassa lähellä sijaitsevissa ravintoloissa ja kahviloissa ja palata vielä takaisin leikkimään.

Pääsylippujen hinnat ovat talvikautena edullisemmat kuin autopihan ollessa avoinna.

Pääsyliput marras-huhtikuu:
Pääsylippu 7 €/hlö
Ryhmälippu 6 €/hlö, kun seurueessa on vähintään 4 yli 2-vuotiasta
Alle 2 v. aina ilmaiseksi

 

Herra Hakkaraisen talon leikkihuoneet:

Herra Hakkaraisen oma koti

Herra Hakkaraisen oman kodin keittiö on kodikkaan ja lämpimän keltainen. Hyllyiltä löytyy kattiloita, kuppeja ja lautasia. Kaapista leikkejä elävöittämään voi noutaa esimerkiksi (lähes oikeita) perunoita, kaloja ja nauriita. Nam!

Kodista pääsee kiipeämään myös ullakolle, majakkaan ja kaappikellon kummitusten luo. Majakasta voi laskea alas palomiesten tankoa muistuttavaa tankoa pitkin ja kaappikellon kummitusten luota voi kavuta alas tikapuita pitkin.

Koti perustuu pääosin kirjoihin: Hui Kauhistus, Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset, Yökirja sekä Hyvää yötä, Herra Hakkarainen.

Herra Hakkaraisen oma koti, Herra Hakkaraisen talo

Sir Artturin ritareitten sali

Tie ritarisaliin kulkee puun latvuksista ärjyvän lohikäärmeen ohitse. Hurjasta äänestään huolimatta lohikäärme on oikein leppoisa kaveri. Ritarien salissa voi kavuta jännittävän ritarilinnan muurille tähystämään tapahtumia ja laskea liukumäkeä muurilta alas.

Pyöreän pöydän ääressä tapaa Sir Artturin ja hänen uskolliset kissaritarinsa. Ritarisalissa voit pukeutua joko ritariksi tai linnanneidoksi ja miekkailla (pehmo)miekoin ja kilvin kuin oikeat ritarit ja linnanneidot ikään!

Ritarisali perustuu kirjaan Kuningas Artturin ritarit.

Artturin ritareitten sali, Herra Hakkaraisen talo

Kaikkien aikojen avaruus

Avaruusmaailmassa eletään kaukana tulevaisuudessa 3000-luvulla. Tuohon aikaan retket avaruuteen ovat arkipäivää. Meilläkin avaruudessa pääsee käymään lennolla, jonka aikana tutustutaan hauskalla tavalla koko aurinkokuntaamme. Lento Plutoon ja takaisin kestää 7 minuuttia.

Avaruudessa voi ihastella tähtien tuiketta ja vaikka tarkistaa, miltä oma horoskooppimerkki näyttää öisellä taivaalla. Halutessasi voit täydentää kokemuksen pukeutumalla astronautin haalariin, pukemalla selkään happirepun ja päähän avaruuskypärän.

Avaruus perustuu Kaikkien aikojen avaruuskirjaan.

Kaikkein aikojen avaruus, Herra Hakkaraisen talo

Koiramäen lasten vanha kaupunki

1800-luvun kaupunkimiljööseen tutustutaan Koiramäen lasten malliin. Kaupungissa voi vierailla Suutarimestari Rakkinoffin suutarinpajassa, ihmetellä vanhan ajan apteekin rohdoksia ja punnita Kinkeliinin kauppapuodissa vanhalla vaa’alla vaikkapa perunoita, tikkunekkuja ja silakoita.

Koiramäen lasten kaupungissa voi tuntea tervan tuoksun ja eläytyä vanhan ajan kaupungin tunnelmaan pukeutumalla kaupungin fröökynöiden ja herrojen asuihin. Lapset voivat myös itse esittää käsinukketeatteria.

Vanha kaupunki perustuu kirjaan Koiramäen lapset kaupungissa.

Koiramäen lasten vanha kaupunki, Herra Hakkaraisen talo

Galleria ja puuhahuone

Galleriassa on esillä Mauri Kunnaksen itsensä valitsemia piirustuksia hänen kirjoistaan. Televisiossa pyörii dokumentti, missä Mauri kertoo itse lapsuudestaan ja nuoruudestaan Vammalassa, kirjojen syntymisestä sekä Herra Hakkaraisen talon alkutaipaleesta. Huoneesta löytyy myös laaja valikoima Mauri Kunnaksen kirjoja, joita saa vapaasti lueskella.

Maurin tarinoista inspiroituneena voi myös itse piirtää ja värittää. Taideteoksensa voi jättää muiden ihailtavaksi seinälle tai viedä kotiin. Rohkeimmat voivat piirtämisen lomassa käväistä kivijätti Antero Vipusen suussa. Väinämöinen aiheutti Anterolle Koirien Kalevassa hurjat mahanpurut, ja suussa saattaa vielä tänäkin päivänä kuulla Anteron mutinoita ja mörinöitä.

Galleria ja puuhahuone, Herra Hakkaraisen talo

 

Toimintaohjeet korona-aikana

  • Tule leikkimään vain terveenä.
  • Herra Hakkaraisen talossa on joka huoneen ovella käsidesiä ja käsienpesumahdollisuuskin löytyy.
  • Suosittelemme aikuisille asiakkaille kasvomaskien tai hengityssuojainten käyttöä talon sisätiloissa.
  • Yski ja aivasta puhtaaseen nenäliinaan tai hihaan. Pese aina kädet tämän jälkeen.
Herrahakkaraisentalo